Image default
Gaming Reviews

Review – Wulverblade

Αιματηρό, εθιστικό και διασκεδαστικό gameplay που εντυπωσιάζει.


Εταιρεία ανάπτυξης: Fully Illustrated
Εταιρεία διάθεσης: Darkwind Media
Διάθεση: Darkwind Media
Είδος: Action/ Beat’em up

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 30 Ιανουαρίου 2018
Κυκλοφορεί για: PlayStation 4, Xbox One, PC, Nintendo Switch 
Το είδαμε σε: PlayStation 4


Αν και έχουν περάσει από τα χέρια μου αρκετοί indie τίτλοι, το νέο εγχείρημα της εταιρείας ανάπτυξης Fully Illustrated με τον τίτλο Wulverblade κατάφερε να ανατρέψει οποιαδήποτε αμφιβολία είχα για την δημιουργικότητα -και την έλλειψή της- η οποία έχει κατακλύσει την gaming βιομηχανία. Πώς το κατάφερε αυτό; Μα φυσικά δίνοντάς μας μία αίσθηση νοσταλγίας με πολλά σύγχρονα στοιχεία.

Η ιστορία μας διαδραματίζεται στην Μεγάλη Βρετανία το 120 μΧ, όταν η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία παρελαύνει από τα εδάφη των Κελτών και των υπόλοιπων φυλών, με στόχο να συνεχίσει την επεκτατική της πολιτική. Μία μία οι ανεξάρτητες φυλές υποκύπτουν στην δύναμη και τον ρωμαϊκό στρατό, όταν ένας Κέλτης με το προσωνύμιο Wulverblade αποφασίζει να ορθώσει το ανάστημά του και με την βοήθεια της φυλής του -αλλά και των λύκων φίλων του- να αποτρέψει την κατάληψη ολόκληρου του τόπου από τους Ρωμαίους. Έτσι αρχίζει ένα αιματηρό ταξίδι, κατά την διάρκεια του οποίου ο πρωταγωνιστής μας έρχεται αντιμέτωπος με ορδές εχθρών, με απώτερο στόχο να καταστρέψει όλα τα οχυρά των Ρωμαίων και να επανακαταλάβει την πατρίδα του. Αν και όπως θα διαπιστώσει στην πορεία, κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν θα είναι, με τα εμπόδια να είναι περισσότερα απ’ ό,τι φανταζόταν ο ίδιος και η φυλή του. 

Το Wulverblade αποτελεί στην βάση του έναν side scrolling, beat’em up τίτλο, κατά την διάρκεια του οποίου πρέπει να μετακινηθούμε δεξιά και αριστερά στην οθόνη μας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις ορδές των εχθρών που μας επιτίθενται. Πρόκειται για ένα είδος το οποίο μας γυρνάει αρκετά χρόνια πίσω, με κλασσικούς τίτλους όπως το Altered Beast και το Double Dragon να ξυπνάνε από τις πρώτες μας gaming αναμνήσεις. Ωστόσο, ο νέος αυτός τίτλος δεν περιορίζεται στο να αντικατοπτρίσει τις αρετές προηγούμενων τίτλων, αλλά φέρνει πολλά νέα στοιχεία τα οποία συνδυάζονται με μία μοναδική αισθητική. Έχουμε την δυνατότητα να επιλέξουμε μεταξύ 3 χαρακτήρων, καθένας από τους οποίους χαρακτηρίζεται από διαφορετικές δυνατότητες και αδυναμίες. Ο Caradoc αποτελεί έναν κοντό αλλά σχετικά γρήγορο χαρακτήρα, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει αξιοσημείωτα ποσοστά ζημιάς στους εχθρούς του. Ο Brennus είναι ένα πραγματικό θηρίο, το οποίο μπορεί να διαλύσει με ένα μόνο χτύπημα τους εχθρούς του, αλλά υστερεί σε ταχύτητα και οι επιθέσεις του είναι λίγο ‘χοντροκομμένες’. Η Guinevere τέλος είναι πολύ ευέλικτη και οι κινήσεις της έχουν την καλύτερη ροή, η ζημιά ωστόσο που προκαλεί είναι πιο περιορισμένη.

Το gameplay είναι σχετικά απλό, αυτό όμως δεν το σταματά από το να είναι άκρως διασκεδαστικό και εθιστικό. Οι επιθέσεις των χαρακτήρων μας γίνονται με δύο κουμπιά, ενώ άλλα δύο μας βοηθάνε να μπλοκάρουμε και να αποφύγουμε τις επιθέσεις των αντιπάλων μας. Μία ειδική μπάρα μας επιτρέπει να εξαπολύσουμε καταστροφικές επιθέσεις για μικρό χρονικό διάστημα, καθιστώντας μας ανίκητους, ενώ μία φορά ανά επίπεδο μπορούμε να καλέσουμε τους φίλους μας τους λύκους για να μας βοηθήσουν αριθμητικά στην μάχη μας. Επίσης, στο πεδίο της μάχης μπορούμε να βρούμε πολλά διαφορετικά αντικείμενα, τα οποία μπορούν να μας βοηθήσουν να πολεμήσουμε. Πέτρες καθώς και μαχαίρια αποτελούν αντικείμενα που ο χαρακτήρας μας μπορεί να σηκώσει και να πετάξει στους αντιπάλους του, ενώ πιο βαριά όπλα, όπως τσεκούρια, φτυάρια και greatswords μπορούν να δημιουργήσουν νέα, μοναδικά combos τα οποία θα μας δώσουν το απαραίτητο πλεονέκτημα στην μάχη. Αν όλα αυτά δεν σας καλύπτουν, μπορείτε ενίοτε να πετάξετε τα κομμένα μέλη των αντιπάλων σας, τα οποία βρίσκονται διασκορπισμένα στο πεδίο της μάχης από την αγριότητα των επιθέσεών μας. Στο τέλος του κάθε επιπέδου, υπάρχει ένα boss fight, το οποίο είναι λίγο πιο δύσκολο από τα υπόλοιπα minions, ενώ στο τέλος το συνολικό μας σκορ υπολογίζεται από το σερί των kills και hits, τα νομίσματα που μαζεύουμε από το πεδίο της μάχης καθώς και τα μυστικά που θα έχουμε αποκαλύψει.

Με το story mode να διαρκεί περίπου 4 ώρες, μετά μπορούμε να ασχοληθούμε με το arcade mode, στο οποίο πρέπει να βγάλουμε όλα τα επίπεδα χωρίς checkpoints, με μόνο 3 continues, καθώς και το arena mode κατά την διάρκεια του οποίου αντιμετωπίζουμε ορδές εχθρών για το μεγαλύτερο highscore. Συνολικά, το Wulverblade αποτελεί έναν πολύ προσεγμένο indie τίτλο, ο οποίος παίρνει άριστα στον βαθμό του replayability, καθώς το platinum trophy αποτελεί τουλάχιστον 2-3 playthroughs και ενασχόληση για αρκετές ώρες. Αν κάποιος συμπεριλάβει την μοναδική του αισθητική με τα γραφικά να παίρνουν την μορφή κόμιξ και το animation να δίνει μία πολύ νοσταλγική και εντυπωσιακή νότα, συμπεραίνει ότι το Wulverblade αποτελεί έναν πολύ εντυπωσιακό τίτλο. Οι ιστορικές αναφορές καθώς και τα videos με πραγματικά πλάνα από τα μέρη που χρησιμοποίησε η εταιρεία ανάπτυξης για να σχεδιάσει τα επίπεδα αποτελούν ακόμα ένα δείγμα της προσεγμένης δουλειάς της Fully Illustrated. Μοναδικό μελανό σημείο αποτελούν τα boss fights, με την AI να μην λειτουργεί και τόσο καλά, με αποτέλεσμα αρκετές φορές να μας δίνεται απλά η εντύπωση ότι απλά πολεμάμε ένα πιο ανθεκτικό minion.

Συνοψίζοντας, το Wulverblade αποτελεί μία πολύ ευχάριστη έκπληξη και έναν indie τίτλο ο οποίος θα εντυπωσιάσει όποιον θελήσει να του δώσει μία ευκαιρία και να περιπλανηθεί στον μοναδικό του κόσμο.

Ο τίτλος μας παραχωρήθηκε από την Darkwind Media για τις ανάγκες του review.

 

Related posts

Review – Trine 3: The Artifacts of Power

Άκης Μαύρος

Review – Call of Duty: WWII

Review – Uncharted 4: A Thief’s End

Νίκος Βλαδίκας

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Login

Do not have an account ? Register here
X

Register