Image default
Gaming PC PlayStation PlayStation 4 Pro Reviews Xbox Xbox One X

Review – Dragon Ball FighterZ

2.5 kamehameha!


Εταιρεία ανάπτυξης: ARC System Works
Εταιρεία διάθεσης: Bandai Namco Entertaiment
Διάθεση: Bandai Namco Greece
Είδος: Fighting

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 26 Ιανουαρίου 2017
Κυκλοφορεί για: PlayStation 4, Xbox One, PC
Το είδαμε σε: PlayStation 4


Η Arc System Works είναι μια εταιρία ανάπτυξης τίτλων η οποία και μας έχει προσφέρει αρκετούς τίτλους διαμάντια αυτά τα τριάντα περίπου χρόνια που βρίσκεται στο προσκήνιο, αλλά σίγουρα οι περισσότεροι θα την γνωρίζουμε για την δημιουργία δύο hardcore fighting σειρών, των Guilty Gear και BlazBlue. Οι δυο παραπάνω λόγοι, καθώς επίσης και οι προηγούμενες δουλειές της ARC System Works σε 2D fighting τίτλους με θέμα το Anime Dragon Ball που αφορούσαν αποκλειστικά τα φορητά συστήματα της Nintendo, έπαιξαν σημαντικό ρόλο ώστε να πάρει το χρίσμα από την Bandai Namco και να δημιουργήσει ένα 2.5D Dragon Ball fighting τίτλο. Για να δούμε πως τα πήγε.

Καταρχήν να σας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Εάν φοβάστε ότι θα έχετε κάποια σεναριακά κενά από το Αnime, ή δεν έχετε ασχοληθεί ποτέ στο παρελθόν με κάποιον άλλον τίτλο Dragon Ball σας έχουμε καλά νέα. Το Dragon Ball FighterZ μπορεί να δανείζετε ορισμένους από τους πιο σημαντικούς χαρακτήρες του Anime, ωστόσο έχει μια δική του, μοναδική ιστορία, στην οποία θα συναντήσετε και έναν νέο χαρακτήρα, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί πουθενά αλλού. Ο χαρακτήρας αυτός ονομάζεται Android 21.

Ο νέος villain που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν ο Son Goku και οι φίλοι του, ακούει στο όνομα “Android 21” και είναι γένους θηλυκού. Η ικανότητα της θυμίζει αυτή του Buu, όπου και μπορεί να μεταμορφώνει τους αντιπάλους της σε γλυκά και να τους τρώει, απορροφώντας έτσι τις δυνάμεις τους. Ολόκληρη η Γη έχει γεμίσει με κλώνους των ηρώων μας, με τους τελευταίους να έχουν πάθει αμνησία και να μην θυμούνται τι έχει συμβεί. Ταυτόχρονα, δύο από τους πιο σατανικούς κακούς που έχουμε γνωρίσει στη σειρά, ο Freiza και ο Cell, έχουν αναστηθεί. Βασικός υπαίτιος για αυτό είναι φυσικά η 21 η οποία και έχει σχέδια για αυτούς τους δυο, να τους μεταμορφώσει σε γλυκά και να τους φάει!Εμείς παίρνουμε τον ρόλο μιας ψυχής, όπου και μέσα από το Link System μπαίνουμε στα σώματα διάφορων ηρώων και πολεμάμε τους διάφορους κλώνους που θα συναντήσουμε και φυσικά στο τέλος την 21.

Συνολικά το Dragon Ball FighterZ έχει τρία Arcs, όπου το κάθε ένα από αυτά χωρίζεται σε εννιά κεφάλαια. Σε κάθε κεφάλαιο από αυτά θα πρέπει να πολεμήσετε έναν συγκεκριμένο αριθμό από κλώνους και φυσικά Boss fights. Για να φέρετε κάθε Arc εις πέρας θα χρειαστείτε περίπου τέσσερις ώρες. Το σενάριο και στα τρία Arcs είναι το ίδιο, και το μόνο που αλλάζει είναι ο χαρακτήρας που θα χειρίζεστε. Έτσι στο πρώτο θα μπείτε στο σώμα του Son Goku, στο δεύτερο θα έχετε τον έλεγχο του Frieza, ενώ στο τρίτο και τελευταίο θα πρέπει να πολεμήσετε ως Android 18. Και στα τρία ο σκοπός σας είναι ένας, να σταματήσετε την 21.

Το Story Mode, μαζί με τα υπόλοιπα modes του τίτλου θα τα βρείτε σε έναν ειδικά διαμορφωμένο κυκλικό χώρο όπου μπορείτε να περιπλανηθείτε και να αλληλεπιδράσετε με τους υπόλοιπους παίχτες που θα βρίσκονται μέσα στο lobby. Συνολικά κάθε lobby χωράει έως και 64 άτομα και μπορείτε να αναμετρηθείτε μαζί τους στους Online Ranked και Casual αγώνες, στην Arena που υπάρχει στη μέση του χώρου και τέλος, στα Ringed Matches.

Από offline περιεχόμενο υπάρχει φυσικά το Story Mode που αναφέραμε πιο πάνω και τα Arcade, Tutorial, Practice, και Local battle.

To Dragon Ball Fighterz υιοθετεί το 3 Vs 3 μοντέλο μάχης, στο στυλ του King of Fighters ή του Marvel Vs Capcom. Η επιλογή των μαχητών μας γίνεται μέσα από τους 24 συνολικά που είναι διαθέσιμοι, αριθμός αρκετά μικρός κατά την ταπεινή μας άποψη, ειδικά για ένα σύμπαν σαν αυτό του Dragon Ball. Φαίνεται ότι στο εγγύς μέλλουν θα υπάρξουν πολλά character packs DLC.

Το να μάθει κάποιος να εκτελεί ένα τυπικό kamehameha ή κάποια planet killer special επίθεση δεν είναι αρκετά δύσκολο, ειδικά αν περάσει μια βόλτα από το εξαιρετικό practice mode, το οποίο θα σας βάλει για τα καλά στο κλίμα του παιχνιδιού. Από εκεί και έπειτα κάθε face button αντιστοιχεί σε μια light, medium, heavy και special επίθεση, ενώ αν είστε αρκετά γρήγοροι στα δάχτυλα και mash-άρετε τα κουμπιά αυτά σωστά, θα κάνετε τρομερά combos.

Εκτός από τις επιθετικές κινήσεις, οι μαχητές μας μπορούν να χρησιμοποιήσουν και μια σωρεία από αμυντικές, όπως parries, overheads, guard cancels, τηλεμεταφορές και dashes. Η καλύτερη άμυνα φυσικά στο Dragon Ball fighterz είναι η εναλλαγή των χαρακτήρων μέσα στον αγώνα, διότι εκτός του damage που θα προκαλέσει στον αντίπαλο, δίνει την δυνατότητα σε αυτόν που αλλάζουμε να ξεκουραστεί και να αναπληρώσει ένα αρκετά μεγάλο τμήμα της ζωής του. Αυτό όμως που μπορεί να αλλάξει την τροπή του κάθε αγώνα είναι η επίκληση του Shenron. Κατά την διάρκεια της μάχης και αν πραγματοποιήσετε ορισμένα απλά combos, θα αρχίσετε να συλλέγετε τις επτά Dragon Balls. Αν καταφέρετε και τις συγκεντρώσετε όλες θα μπορέσετε να καλέσετε τον φοβερό δράκο Shenron για να σας πραγματοποιήσει μια επιθυμία. Στην διάθεσή σας έχετε τέσσερις επιλογές, να αναπληρώσετε την υγεία σας, να επαναφέρετε στη ζωή κάποιον μαχητή σας, να σας γεμίσει την ενέργεια των special επιθέσεων στο φουλ και τέλος, να σας κάνει αθάνατους, δηλαδή να το life σας κατά την διάρκεια του αγώνα να γεμίζει μόνο του.

Η μηχανή γραφικών του τίτλου, Unreal Engine 4, δίνει την δυνατότητα στο Dragon Ball Fighterz να προσφέρει ένα εξαιρετικό τεχνικό αποτέλεσμα, συνδυάζοντας τα 3D γραφικά και την 2D οπτική. Αυτό που πετυχαίνει είναι μια άπταιστη αναπαραγωγή των κινήσεων και της συμπεριφοράς των ηρώων, καθώς επίσης και των επιθέσεων, ειδικά αυτών που είναι σήμα κατατεθέν του εκάστοτε χαρακτήρα. Το voice acting, είτε επιλέξετε το Αγγλικό είτε το Ιαπωνικό, έχει μεταφερθεί αυτούσιο από την ομώνυμη anime σειρά, ανεβάζοντας με αυτόν τρόπο τον τίτλο και άλλο στα μάτια των φανατικών του Dragon Ball.

Συνοψίζοντας, η Arc System Works κατάφερε να δημιουργήσει έναν εξαιρετικό fighting τίτλο, όπως ακριβώς τον φανταζόταν ο κάθε fan της anime σειράς Dragon Ball, είτε αυτός ανήκει στους purists και παίζει τα combos στα δάχτυλα, είτε ξεκινάει τώρα το παρθενικό του ταξίδι στα ψηφιακά rings.


Ο τίτλος μας παραχωρήθηκε από την Bandai Namco, για τις ανάγκες του Review.

Related posts

Οι εβδομαδιαίες προσθήκες στο PS Store

Νίκος Κατόγλου

PlayStation Plus: 25% φθηνότερα η 3μηνη συνδρομή

Άκης Μαύρος

Full Metal Panic! Fight: Who Dares Wins | Νέος τίτλος από την Bandai Namco

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Login

Do not have an account ? Register here
X

Register