Image default
Gaming Reviews

Review – Wolfenstein II: The Freedom Chronicles Part 2

Μία ιστορία με πολύ ποτό και… stealth.


Εταιρεία ανάπτυξης: MachineGames
Εταιρεία διάθεσης: Bethesda
Διάθεση: IGE S.A.
Είδος: FPS/ Action

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 31 Ιανουαρίου 2017
Κυκλοφορεί για: PlayStation 4, Xbox One, PC
Το είδαμε σε: PlayStation 4


Η Bethesda έχει πραγματοποιήσει μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις της χρονιάς με την κυκλοφορία του τίτλου της, Wolfenstein II: The New Colossus, αλλά αποδεικνύει έμπρακτα ότι πρόκειται για μία εταιρεία που δεν επαναπαύεται στις δάφνες της, με την κυκλοφορία του δεύτερου επί πληρωμή DLC, του Freedom Chronicles Part II.

Το δεύτερο DLC φέρει τον τίτλο The Diaries of Agent Silent Death, με το περιεχόμενό του να είναι αρκετά διαφορετικό σε σχέση με ό,τι μας συνήθισε η Bethesda τόσο στο Wolfenstein II: The New Colossus όσο και στο πρώτο πρόσθετο περιεχόμενο The Adventures of Gunslinger Joe. Στην νέα αυτή ιστορία πρωταγωνιστεί η πρώην ειδική πράκτορας με το κωδικό όνομα Silent Death, της οποίας η ζωή διαλύεται όταν ο σύζυγός της και επίσης μυστικός πράκτορας σκοτώνεται από τις δυνάμεις των Ναζί, με την ίδια να γλυτώνει λόγω της αυτοθυσίας του άλλου της μισού. Παραδομένη στην θλίψη και στο κενό που άφησε ο θάνατος του άντρα της, η Silent Death πνίγει τις αναμνήσεις της στο ποτό σε μία παραλία της Βραζιλίας, όπου κατέφυγε προκειμένου να είναι ασφαλής. Ωστόσο, όταν λαμβάνει ένα μυστηριώδες γράμμα από μία αντιστασιακή οργάνωση της Αμερικής, η οποία της αποκαλύπτει τους υπεύθυνους για τον θάνατο του συζύγου της, η Silent Death αποφασίζει να πάρει εκδίκηση και να επιστρέψει στην Αμερική, προκειμένου να εξολοθρεύσει τους ανθρώπους που της στέρησαν ό,τι αγαπούσε.

Όπως και στο πρώτο DLC που έγινε διαθέσιμο, η ιστορία της Silent Death χωρίζεται σε 3 μέρη, τα οποία λαμβάνουν χώρα σε 3 διαφορετικές και εντυπωσιακές τοποθεσίες, οι οποίες είναι πολύ καλοφτιαγμένες και διαφορετικές σε σχέση με ό,τι είχαμε δει μέχρι στιγμής στον τίτλο. Νέοι εχθροί, πιο ανθεκτικοί στις επιθέσεις μας καθώς και μερικά νέα όπλα αποτελούν μερικά από τα δυνατά χαρτιά της ιστορίας, τα οποία δένουν πολύ καλά με το ενδιαφέρον σενάριο και την εντυπωσιακή χαρακτήρα, ισοφαρίζοντας το αρνητικό στοιχείο της σχετικά μικρής διάρκειας του DLC, η οποία ορίζεται σε περίπου 2 ώρες. Αναφορικά με την ίδια την χαρακτήρα, αποτελεί ίσως ό,τι πιο κοντινό θα μπορούσαμε να δούμε ποτέ σε θηλυκό Blazkowicz. Αθυρόστομη, ειρωνική, σαφώς επηρεασμένη από τις καταχρήσεις αλλά και από την δίψα της για εκδίκηση, η Silent Death αποτελεί έναν εντυπωσιακά σχεδιασμένο χαρακτήρα, ο οποίος θα μπορούσε με χαρακτηριστική άνεση να αποκτήσει και έναν standalone τίτλο. Οι ατάκες που χρησιμοποιεί και η γενικότερη στάση της στην ζωή δένουν αρμονικά με το ύφος του Wolfenstein II, ικανοποιώντας και τους πιο απαιτητικούς θαυμαστές του τίτλου.

Το νέο στοιχείο που θα προκαλέσει αίσθηση στο DLC είναι η νέα stealth προσέγγιση που φέρνει ο νέος χαρακτήρας. Λόγω της ειδικής της εκπαίδευσης, η Silent Death μπορεί να χωράει από πολύ μικρά και στενά μέρη, με αποτέλεσμα να μπορεί τόσο να αποφεύγει όσο και να κρύβεται από τους εχθρούς της, τους οποίους μπορεί να εξολοθρεύσει αθόρυβα, πετώντας τα μαχαίρια της. Επίσης, οι κινήσεις της είναι πολύ πιο ‘ντελικάτες’ και γρήγορες σε σχέση με τους άλλους χαρακτήρες του franchise, με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι οι εχθροί κινούνται σε slow motion όταν ο χαρακτήρας μας δεν γίνεται αντιληπτός από αυτούς. Πρόκειται για μία νέα προσέγγιση με πολύ ενδιαφέρον, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να απολαύσουμε το κλασσικό FPS που αγαπήσαμε και γνωρίσαμε σαν Wolfenstein II. Απλά, αν λάβουμε υπ’όψιν μας τους πιο ανθεκτικούς αντιπάλους με την πιο ασταθή -λόγω καταχρήσεων- Silent Death, συνειδητοποιούμε ότι η stealth προσέγγιση είναι και η πιο ενδεδειγμένη, ειδικά στα μεγαλύτερα επίπεδα δυσκολίας. 

Συνοψίζοντας, το δεύτερο μέρος των Freedom Chronicles με τον τίτλο The Diaries of Agent Silent Death αποδεικνύει έμπρακτα ότι το Wolfenstein II: The New Colossus έχει πολύ περιεχόμενο ακόμα να δώσει, με το season pass να αποτελεί μέχρι στιγμής το ιδανικό συμπλήρωμα για τον κόσμο του Blazkowicz.

O κωδικός για το season pass μας παραχωρήθηκε από την IGE S.A. για τις ανάγκες του review.

Related posts

Review – Forza Horizon 3

Άκης Μαύρος

Review – Middle Earth: Shadow of War

Review – Wolfenstein II: The Freedom Chronicles

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Login

Do not have an account ? Register here
X

Register