Image default
Gaming Reviews

Review – Digimon Story Cybersleuth: Hacker’s Memory

Μία ιδιαίτερη επιστροφή στον κόσμο των Digimon.


Εταιρεία ανάπτυξης:  Media Vision
Εταιρεία διάθεσης: Bandai Namco Entertainment

Διάθεση: Bandai Namco Entertainment
Είδος: JRPG

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 19 Ιανουαρίου 2018
Κυκλοφορεί για: PS4, PS Vita
Το είδαμε σε: PS4


Το Digimon Story Cybersleuth: Hacker’s Memory αποτελεί το sequel και ταυτόχρονα spin off του πολύ επιτυχημένου Digimon Story Cybersleuth, το οποίο κυκλοφόρησε το 2015 τόσο στην Ιαπωνία όσο και στην Ευρώπη. Σε τί βαθμό καταφέρνει ωστόσο να ξεπεράσει τον προκάτοχό του και να αποτελέσει έναν αξιόλογο JRPG τίτλο, σε μία εποχή που κατακλύζεται από αντίστοιχους τίτλους;

O εν λόγω τίτλος διαδραματίζεται παράλληλα με τα γεγονότα του πρώτου τίτλου, δίνοντας απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα του franchise τα οποία είχαν μείνει αναπάντητα μετά το τέλος της ιστορίας του Digimon Story: Cybersleuth. Η ιστορία μας λαμβάνει χώρα στο κοντινό μέλλον στην Ιαπωνία, με το επίκεντρο να είναι ο ψηφιακός κόσμος της Eden, όπου πολλοί άνθρωποι συμμετέχουν προκειμένου να αλληλεπιδράσουν, επικοινωνήσουν και να διασκεδάσουν. Σε αυτόν τον κόσμο υπάρχουν και τα αξιαγάπητα Digimon, τα οποία ωστόσο δεν είναι απλά προγράμματα όπως νομίζουν οι περισσότεροι συμμετέχοντες στον κόσμο της Eden, αλλά πραγματικά όντα τα οποία έχασαν τον δρόμο τους από τον Digimon World. Με την κατάσταση να περιπλέκεται, προβλήματα αρχίζουν να εντοπίζονται στον ψηφιακό κόσμο της Eden, με περιπτώσεις ανθρώπων που έπεφταν σε κώμα μετά την συνάντησή τους με περίεργα bugs στο πρόγραμμα να γίνονται καθημερινό φαινόμενο.

Ο πρωταγωνιστής του τίτλου μας ακούει στο όνομα Keisuke Amazawa (μπορούμε να τον ονομάσουμε όπως θέλουμε μετά) ο οποίος μετά από μία επίθεση hackers στον κόσμο της Eden χάνει την ψηφιακή του ταυτότητα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να περιθωριοποιηθεί από τους γύρω του, καθώς όλοι τον θεωρούν πλέον ύποπτο για παράνομες δραστηριότητες, καθώς αυτό που του συνέβη είναι το αντίστοιχο που παθαίνουν οι hackers στον ψηφιακό κόσμο της Eden. Η λύση που σκαρφίστηκε ο πρωταγωνιστής μας είναι να γίνει όντως μέλος μίας hacker ομάδας που ακούει στο όνομα Hudie, προκειμένου να ανακαλύψει ποιός του έκλεψε την ταυτότητα και να καταφέρει να την ανακτήσει. Βέβαια όπως ανακαλύπτουμε στην πορεία, δεν είναι όλοι οι hackers το ίδιο σε αυτό τον τίτλο. Η ομάδα Hudie (η σημασία της λέξης είναι πεταλούδα στα κινέζικα) προσπαθεί να αποτρέψει τους hackers που εκμεταλλεύονται και πουλάνε Digimon σαν αντικείμενα, σε μία κίνηση που επαναφέρει την ισορροπία και την αρμονία στον ψηφιακό κόσμο, με την αίσθηση της δικαιοσύνης να διακατέχει τα μέλη όλης της ομάδας.

Αναφορικά με την ιστορία του τίτλου, μπορούμε να πούμε ότι παρουσιάζει τα ίδια γεγονότα με αρκετές νέες λεπτομέρειες και στοιχεία τα οποία ίσως έλειπαν από τον πρώτο τίτλο. Το Digimon Story Cybersleuth: Hacker’s Memory μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι τόσο σκοτεινό όσο ο προκάτοχός του, με τα κωμικά στοιχεία να είναι διανθισμένα σε όλη την διάρκεια του τίτλου και να δίνουν μία διαφορετική νότα στο παιχνίδι, σε μία προσπάθεια να καταδείξει ότι στην ζωή δεν είναι όλα άσπρο και μαύρο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ομάδα Hudie. Σαφώς είναι hackers, αλλά συμπεριφέρονται με σεβασμό στα Digimon και εντέλει κερδίζουν τον παίκτη με την ιδιόμορφη αίσθηση της ηθικής που τους διακρίνει έναντι των υπολοίπων. Στο παιχνίδι εμφανίζονται αρκετοί από τους χαρακτήρες που αγαπήσαμε στον πρώτο τίτλο, με νέες και παλιές τοποθεσίες να δημιουργούν ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα. Αν κανείς σκεφτεί ότι στο ήδη πολύ μεγάλο roster Digimon προστέθηκαν ακόμα 91 καινούργια, με το τελικό αριθμό να προσεγγίζει τα 500, μπορούμε να καταλάβουμε ότι πρόκειται για έναν τίτλο με πολύ αξιόλογο περιεχόμενο. Επίσης, για όσους έχετε παίξει τον πρώτο τίτλο, μπορείτε να φορτώσετε το προηγούμενό σας save και έτσι να έχετε πολλά περισσότερα οφέλη

Αναφορικά με το σύστημα μάχης, αυτό δεν διαφέρει σε πολλά πράγματα από τον προκάτοχό του, διατηρώντας όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία αναθέρμαναν το ενδιαφέρον της gaming κοινότητας για τα Digimon. Πρόκειται για ένα κλασσικό, turn based σύστημα μάχης, το οποίο μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε και να αξιοποιήσουμε τις ειδικές επιθέσεις καθενός από τα 3 Digimon που έχουμε στην ομάδα μας προκειμένου να μπορέσουμε να νικήσουμε την αντίπαλη ομάδα Digimon ή τον αντίπαλο που έχουμε απέναντί μας. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των Digimon που θα απαρτίζουν την ομάδα σας, καθώς κάθε τύπος Digimon είναι περισσότερο ή λιγότερο αποτελεσματικός απέναντι σε συγκεκριμένους άλλους τύπους. Ως εκ τούτου, χρειάζεται να έχετε διαφορετικά Digimon μαζί σας, τα οποία θα μπορούν να σας βοηθήσουν στις διαφορετικές μάχες που θα προκύψουν. Το πόσο δυνατά θα είναι τα Digimon που θα έχετε μαζί σας καθορίζεται από την διαθέσιμη ‘μνήμη’ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, η οποία αυξάνεται σταδιακά καθώς προχωράτε μέσα στο παιχνίδι. Αν και στην αρχή θα μπορείτε να έχετε μαζί σας μόνο 3 Digimon, στην συνέχεια θα μπορείτε να έχετε πολλά περισσότερα, τα οποία θα τα εναλλάσσετε ανάλογα με τις ανάγκες της μάχης. Το νέο στοιχείο μάχης στον εν λόγω τίτλο είναι το λεγόμενο Domination Battle, το οποίο θέτει αντιμέτωπη την ομάδα σας με μία άλλη ομάδα hackers. Με αρκετές μάχες και διαφορετικές ανάγκες να χαρακτηρίζουν την κάθε μία, σίγουρα αποτελεί ένα αρκετά ενδιαφέρον mode, το οποίο δίνει νέα πνοή στον τίτλο. 

Για να καταφέρετε να έχετε στην κατοχή σας δυνατά Digimon, δεν αρκεί δυστυχώς πλέον μόνο το Digi Lab, όπου μπορείτε να μεγαλώσετε, εκπαιδεύσετε και εξελίξετε τα Digimon σας. Ο τίτλος απαιτεί λίγο grinding, το οποίο σημαίνει ότι θα υπάρξουν περιπτώσεις όπου θα πρέπει να περιπλανηθείτε στα διαφορετικά dungeons και να λάβετε μέρος σε αρκετές μάχες, έτσι ώστε να καταφέρετε να εξελίξετε τα Digimon σας όπως επιθυμείτε. Αυτό σε συνδυασμό με τους αρκετά μακροσκελείς διαλόγους είναι τα μοναδικά αρνητικά στοιχεία που μπορεί κανείς να καταλογίσει κανείς στο Digimon Story Cybersleuth: Hacker’s Memory, με την προσπάθειά μου να δημιουργήσω τον τέλειο Black WarGreymon να συνοδεύεται από αρκετά κοσμητικά επίθετα. Ωστόσο, αυτά εκμηδενίζονται τόσο από την μεγάλη διάρκεια του τίτλου, η οποία κυμαίνεται μεταξύ 60 και 70 ωρών καθώς και από το πολύ άρτιο online, κατά την διάρκεια του οποίου μπορείτε να λάβετε μέρος σε διαφορετικές μάχες και να δείτε πόσο καλοί Digimon tamers είστε.

Συνοψίζοντας, το Digimon Story Cybersleuth: Hacker’s Memory αποτελεί ένα άξιο sequel του πρώτου τίτλου και σίγουρα θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον για το franchise. Όσοι ενδιαφέρονται για JRPG τίτλους που χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερο βάθος και έμφαση στην λεπτομέρεια, σίγουρα θα μείνουν ικανοποιημένοι.

Ο τίτλος μας παραχωρήθηκε από την Bandai Namco Entertainment για τις ανάγκες του review.

Related posts

Review – Nioh: Bloodshed’s End

Άκης Μαύρος

Review – Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue

Review – LocoRoco Remastered

Άκης Μαύρος

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Login

Do not have an account ? Register here
X

Register