Image default
Features Αφιερώματα

Τίτλοι του PS1 στο PS4: Tα remake που θέλουμε να γίνουν πραγματικότητα

Ένα top-5 διαφορετικό από τα άλλα.

Από την ανακοίνωση της επιστροφής μέχρι και την κυκλοφορία του αγαπημένου Crash στην τελευταία γενιά παιχνιδομηχανών, τα κύματα ενθουσιασμού στην gaming κοινότητα διαδέχονταν το ένα το άλλο αναμένοντας το επόμενο remake, την μεγάλη στιγμή που οι παιδικές μας αναμνήσεις θα αναβιώσουν στην νέα εποχή gaming και συγκεκριμένα στο PS4. Υπάρχει μία πληθώρα από τίτλους διαμάντια για τους οποίους δεν έχω εγκαταλείψει ακόμα και σήμερα την παλιά PS1 κονσόλα μου, με τους συναδέλφους στο Newgame.gr να μου θυμίζουν ακόμα περισσότερους τίτλους που είχαμε αγαπήσει στην παιδική μας ηλικία. Οι επιλογές ανάμεσά τους πολλές, αλλά ποιοι θα μπορούσαν όντως να ακολουθήσουν τα χνάρια του Crash Bandicoot και να μεταφερθούν στο PS4; Το top 5 που ακολουθεί αποτελεί ένα μικρό μόνο δείγμα!

Το Syphon Filter 2 είναι ένας τίτλος που κάποτε αποτέλεσε το αντίπαλο δέος του Metal Gear Solid. Ίσως να ακούγεται ιεροσυλία, αλλά ο συγκεκριμένος τίτλος από την SIE Bend Studio είναι ό,τι πιο κοντινό έχει βγει στο δημοφιλές franchise του Hideo Kojima. Το δεύτερο μέρος της συγκεκριμένης ανθολογίας αποτελεί και το πιο επιτυχημένο, κυρίως χάρη στην ιστορία του και την καταιγιστική του δράση. O Gabe και η Lian, πρώην μυστικοί πράκτορες, γίνονται στόχος από τα μέλη της Agency όταν αποκαλύπτουν κρατικά μυστικά που έπρεπε να μείνουν καλά κρυμμένα. Η γρήγορη πλοκή, οι πολλές ανατροπές καθώς και τα συναισθήματα που προκαλεί αυτός ο τίτλος αποτέλεσαν στοιχεία επιτυχίας για τον τίτλο, ο οποίος κυκλοφόρησε το 2000 από την 989 Studios.

Ο τελευταίος τίτλος που κυκλοφόρησε για το συγκεκριμένο franchise ήταν το Syphon Filter: Logan’s Shadow το 2007 για το PS2. Αν και αρκετές φορές τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν φήμες για επιστροφή του franchise στο PS3, μία τέτοια κίνηση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Ωστόσο, ένας τίτλος remastered με την μορφή τριλογίας στο PS4 θα ήταν ιδανικό reboot, καθώς θα μπορούσε να κοντράρει τον αδιαφιλονίκητο πρωταθλητή στην κατηγορία του tactical espionage, το Metal Gear Solid. Από την στιγμή κιόλας που ένας εκ των developer των αρχικών τίτλων εκμυστηρεύτηκε ότι δουλεύει αυτόν τον καιρό πάνω σε έναν tactical espionage τίτλο, γιατί να μην ελπίζουμε;

Επόμενο στην λίστα είναι ο τίτλος Apocalypse, ένα πραγματικό διαμάντι που ίσως ο πολύς κόσμος να μην γνωρίζει καν την ύπαρξή του. Πρόκειται για ένα πραγματικά εθιστικό παιχνίδι που όσα χρόνια και αν περάσουν δεν το ξεχνάς. Κυκλοφόρησε το 1998  από την Activision με θέμα, όπως φανερώνει ο τίτλος του, το τέλος του κόσμου. Ο σατανικός επιστήμονας με το προσωνύμιο ‘The Reverend‘ θέλει να εκπληρώσει την προφητεία της Αποκάλυψης και γι’αυτό τον σκοπό δημιουργεί τους 4 Καβαλάρηδες για να σιγουρευτεί ότι θα πετύχει τα σχέδιά του. Εμείς αναλαμβάνουμε τον ρόλο του Trey Kincaid, πρώην συνεργάτη αυτού του επιστήμονα, ο οποίος προσπαθεί με κάθε τρόπο να ματαιώσει τα σχέδια του. Στον σχεδιασμό καθώς και στο voice acting του βασικού πρωταγωνιστή, η ομάδα ανάπτυξης της Neversoft παίρνει άριστα, με τον Bruce Willis (γνωστό τότε για την ταινία ‘Die Hard‘) να δανείζει την φωνή του στον χαρακτήρα που ελέγχουμε.

Δεν υπήρξε ποτέ ένα sequel σε αυτό το shooter τρίτου προσώπου, αν και οι κριτικές που είχε αποσπάσει τότε ήταν ιδιαίτερα θετικές. Η καταιγιστική δράση, το post-apocalyptic σενάριο καθώς και το εξαιρετικό soundrack του τίτλου -με συγκροτήματα όπως οι Poe και οι System of a Down να δίνουν μία metal νότα που δένει αρμονικά με το κλίμα του παιχνιδιού- αποτελούν στοιχεία που θα έκαναν μία remastered μεταφορά του Apocalypse στο PS4 ιδιαίτερα επιτυχημένη. Αν όλα αυτά δεν σας πείθουν, το voice acting του Bruce Willis είναι τόσο πειστικό και επιτυχημένο που αρκεί για να σας κάνει να αλλάξετε άποψη και να σας στοιχειώσει μέχρι την πραγματική Αποκάλυψη!

O πολύ γνωστός και αγαπητός Spyro the dragon, προφανώς και δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή την λίστα. Ο Spyro ήταν ένας μικρός δράκος ο οποίος επωμίστηκε ένα πολύ μεγάλος βάρος, δυσανάλογο με τα μικρά του φτερά. Με την βοήθεια του Spark, μίας λιβελούλας, ο μωβ πρωταγωνιστής έπρεπε να ελευθερώσει όλους τους υπόλοιπους δράκους, οι οποίοι είχαν παγιδευτεί σε κρυστάλλινες φυλακές, καθιστώντας τον ήρωά μας τον μόνο κατάλληλο να αναλάβει δράση και να σώσει τον κόσμο. Τον πρώτο τίτλο που κυκλοφόρησε το μακρινό 1998 ακολούθησαν άλλες 9 συνέχειες, με το τελευταίο παιχνίδι του δημοφιλούς franchise να κυκλοφορεί το 2004. Ωστόσο, ο πρώτος τίτλος Spyro the Dragon αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους platform τίτλους της γενιάς του, ο οποίος μαζί με το Crash Bandicoot αποτελούν τίτλους-ορόσημα που διαμόρφωσαν την πορεία των επόμενων platform-based παιχνιδιών για δεκαετίες ολόκληρες.

Τί πιθανότητες θα είχαμε να δούμε έναν τέτοιο τίτλο στο PS4; Αν σκεφτούμε ότι τα δικαιώματα του μικρού δράκου ανήκουν στην Activision, την εταιρεία ανάπτυξης που μετέφερε με μεγάλη επιτυχία το Crash Bandicoot στο PS4, δεν αποκλείεται στο μέλλον να έχουμε κάποια μεταφορά του Spyro, στην νέα γενιά gaming. Το ζήτημα είναι να διατηρηθεί η ταυτότητα του franchise, καθώς μέσα στην πορεία των χρόνων χάθηκε το platform στοιχείο από τους τίτλους Spyro. Αποκορύφωμα στην εν λόγω ‘μετάλλαξη’ ήταν η κυκλοφορία ενός Spyro the Dragon για το DS, το οποίο είχε πολλά RPG στοιχεία που δεν θύμιζαν σε τίποτα τους προκατόχους του και σίγουρα ξένισε τους οπαδούς του μικρόσωμου δράκου.

Λίγο πριν την κορυφή συναντάμε έναν action RPG τίτλο που ακούει στο όνομα Vagrant Story. Κυκλοφόρησε από την Square Enix το 2000, ενώ έγινε διαθέσιμο και για PS3 σε ψηφιακή μορφή πριν κάποια χρόνια. Αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για έναν τίτλο που αναπτύχθηκε από τους developers του Final Fantasy Tactics, καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για έναν τίτλο που μόνο απαρατήρητος δεν θα μπορούσε να περάσει από την συλλογή κάποιου PS1 παίκτη. Το παιχνίδι διαδραματίζεται στον φανταστικό κόσμο του Valendia, με τον πρωταγωνιστή, Ashley Riot, να καλείται να διαλευκάνει την σχέση μεταξύ ενός αξιωματούχου του βασιλείου και μίας παραθρησκευτικής, cult οργάνωσης. Στα πολύ θετικά του τίτλου ήταν ότι επικεντρωνόταν στην δράση και την στρατηγική, ενώ έμφαση επίσης δινόταν στην τροποποίηση και δημιουργία των όπλων του χαρακτήρα, με την απουσία διάδρασης με NPC και την μη αγορά αντικειμένων από μαγαζιά να αποτελούν κάτι το πρωτοποριακό. Αν και ένας τέτοιος τίτλος θα μπορούσε να σταθεί στην απαιτητική αγορά του PS4, ένα αντίστοιχο remake μάλλον αποτελεί απίθανη περίπτωση, ειδικά αν σκεφτεί κανείς την δυσκολία του τίτλου, η οποία σίγουρα θα ξένιζε αρκετούς -νεότερους σε ηλικία- παίκτες.

Το Dino Crisis 2, όπου οι δεινόσαυροι ζωντανεύουν και σας κυνηγούν δεν θα μπορούσε να μην είναι στην κορυφή της εν λόγω λίστας. Φανταστείτε έναν συνδυασμό του παιχνιδιού Resident Evil και της ταινίας Jurassic Park, και έχετε στα χέρια σας το διαμάντι που ονομάζεται Dino Crisis. Αν και ο πρώτος τίτλος του δημοφιλούς survival-horror franchise από την Capcom έτυχε αρνητικών κριτικών λόγω των πολλών ομοιοτήτων του gameplay με το Resident Evil, η συνέχεια που κυκλοφόρησε για το PS1 το 2000 απέσπασε διθυραμβικά σχόλια τόσο για τα γραφικά όσο και για το gameplay και την ιστορία του. Η υπόθεση του Dino Crisis 2 αφορά τις περιπέτειες της Reggina και του Dylan, οι οποίοι είναι ειδικοί πράκτορες που ερευνούν μέσω ταξιδιών στο χρόνο τα ερευνητικά μυστικά προγράμματα και τα πειράματα που πραγματοποίησαν μέλη της μυστικής οργάνωσης Third Energy. Με δεινόσαυρους να ξεπετάγονται από παντού και διαπιστώνοντας ότι δεν υπάρχουν επιζώντες, οι δύο πράκτορες προσπαθούν να βρουν τρόπο να επιστρέψουν στο παρόν. Καταιγιστική δράση, έξυπνοι γρίφοι και πολλά διαφορετικά όπλα και συνδυασμοί που εντυπωσίαζαν για την εποχή ξεχώριζαν σε αυτό τον τίτλο, ο οποίος μάλιστα χαρακτηριζόταν από αρκετά μεγάλη διάρκεια.

Το Dino Crisis 2 σίγουρα αποτελεί ένα από αυτά τα παιχνίδια, δεδομένης της απήχησης που έχουν ταινίες με θεματολογία τους δεινόσαυρους (πχ Jurassic World), του οποίου μία ενδεχόμενη επιστροφή δεν θα έπρεπε να μας προκαλέσει εντύπωση.

Αυτοί είναι μόνο λίγοι από τους πιθανούς PS1 τίτλους που θα μπορούσαμε να δούμε σε remake στο PS4. Εσείς ποιον τίτλο θα θέλατε να δείτε να μεταφέρεται στην νέα γενιά gaming;

Related posts

Gaming κυκλοφορίες: Ιανουάριος 2018

Gaming κυκλοφορίες – Μάρτιος 2017

Αξιολόγηση PS Plus Δεκεμβρίου

Άκης Μαύρος

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Login

Do not have an account ? Register here
X

Register