Image default
Gaming PlayStation VR Reviews

Review – The Inpatient

Οι χαμένες αναμνήσεις.


Εταιρεία ανάπτυξης:  Supermassive Games
Εταιρεία διάθεσης: Sony Interactive Entertainment

Διάθεση: Sony Playstation Greece
Είδος: Horror

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 23 Ιανουαρίου 2018
Κυκλοφορεί για: PlayStation VR
Το είδαμε σε: PlayStation VR


Το PlayStation VR ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για την Supermassive Games, το οποίο εν τέλει το κέρδισε με την περσινή κυκλοφορία του του Until Dawn: Rush of Blood, ενός on-rail shooter που αποτέλεσε spin-off του εξαιρετικού Until Dawn, αποδεικνύωντας πως το αγγλικό  studio μπορεί να τα καταφέρει και σε αυτή την κατηγορία. Έναν χρόνο αργότερα, η Supermassive Games επιστρέφει με έναν ακόμη τίτλο για το PlayStation VR, βάζοντας αυτή την φορά τον πήχη ακόμη πιο ψηλά με το The Inpatient, το Prequel δηλαδή του Until Dawn, το οποίο και μας τοποθετεί 60 χρόνια πριν τα γεγονότα του επιτυχημένου Survival/Horror τίτλου του PlayStation 4, με σκοπό να μας λύσει ορισμένες απορίες και να δούμε πως ξεκίνησαν όλα.

Όπως ανέφερα και νωρίτερα, το The Inpatient μας τοποθετεί 60 χρόνια πριν από τα γεγονότα του Until Dawn. Εμείς αναλαμβάνουμε τον ρόλο ενός ασθενή ο οποίος δεν θυμάται τίποτα και για κάποιον λόγο βρίσκεται έγκλειστος στο ψυχιατρείο Blackwood, υπό την φροντίδα του δόκτορα Bragg. Στον ασθενή αυτόν μπορούμε να καθορίσουμε το φύλο του, καθώς και το χρώμα του δέρματός του. Οι παραπάνω επιλογές δεν παίζουν ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας μόνο ευνοούν το immersion, καθώς σε όλη τη διάρκεια του gameplay μπορείτε να δείτε το σώμα του τρόφιμού σας.

Ο βασικός σκοπός σας στο The Inpatient είναι να βρείτε τις αναμνήσεις και να αποκρυπτογραφήσετε το σεναριακό παζλ. Το Gameplay του τίτλου είναι αρκετά απλό και περιορίζεται μόνο στο περπάτημα του ήρωά σας, στην αλληλεπίδραση του με ελάχιστα αντικείμενα που θα βρει και τέλος, με την συνομιλία με τους διάφορους NPC που θα συναντήσει. Οι επιλογές που θα κάνετε σε αυτές τις συνομιλίες θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορία του τίτλου και θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με αυτές. Για να επιλέξετε μια από τις δύο πάντα επιλογές θα πρέπει μόνο να στρέψετε το κεφάλι σας προς την εκάστοτε επιλογή και ή να επιλέξετε με το πλήκτρο Χ την επιλογή σας, ή πιο απλά να χρησιμοποιήσετε τις φωνητικές εντολές. Η αναγνώριση των εντολών είναι σε γενικές γραμμές αρκετά καλή, με την προϋπόθεση ότι στο χώρο που παίζετε δεν υπάρχουν σημαντικοί εξωτερικοί θόρυβοι. Δε χρειάζεται να φωνάζετε, απλά να μιλήσετε ήρεμα και καθαρά στο μικρόφωνο του VR Headset σας.

Το The Inpatient υποστηρίζει δύο μοντέλα χειρισμού, αυτά των Duashock 4 και PS Move controllers. Εγώ επέλεξα την πρώτη επιλογή, και τα μόνο αρνητικά στοιχεία που συνάντησα αφορούσαν την διαγώνιο κίνηση του παίχτη μου και μερικές φορές την απότομη περιστροφή του χαρακτήρα μου, έχοντας πάντα τον φόβο μην υπάρχει κάτι από πίσω και ενεργοποιήσω κάποιο jumpscare. Δε ξέρω αν αυτό μετράει για spoiler, αλλά το The Inpatient έχει καλά jumpscares. 

Ένα στοιχείο που πραγματικά βγάζω το καπέλο στην Supermassive Games για αυτή την επιλογή, είναι η αργή βάδιση του τροφίμου μας. Αυτού του είδους η κίνηση εξάλειψε στο 100% το motion sickness, κάνοντας το The Inpatient ένα αρκετά ευχάριστο παιχνίδι, όσον αφορά πάντα την ζαλάδα και την ναυτία που μπορεί να προκαλέσει ένας VR τίτλος.

Το The Ipatient χωρίζετε σε ορισμένα κεφάλαια, μέσα από τα οποία γνωρίστε ορισμένους σημαντικούς χαρακτήρες. Οι επιλογές που κάνετε θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας, καθώς επίσης και στο ποιος θα ζήσει, θα πεθάνει και ποιος τελικά θα καταφέρει να φύγει από την περιοχή του Blackwood. Ένα από τα αρνητικά του τίτλου είναι η διάρκεια του, η οποία περιορίζεται στις τρεις περίπου ώρες. Ευτυχώς το The Ipatient έχει εναλλακτικά φινάλε της ιστορίας, κάτι που αυξάνει στο τριπλάσιο τις συνολικές ώρες που θα επενδύσει κάποιος πάνω στον νέο VR τίτλο της Supermassive Games.

Ένα από τα πιο δυνατά σημεία του The Inpatient είναι αδιαμφισβήτητα ο τεχνικός του τομέας. Αν και μιλάμε για τίτλο του PlayStation VR, το οποίο δεν φημίζεται και για τις τρελές επιδόσεις του, καταφέρνει να σε κάνει να νιώσεις ότι είσαι στην κυριολεξία μέσα στο ψυχιατρείο του Blackwood, με αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει να είναι τα εφέ φωτισμού.

Το The Inpatient θα ικανοποιήσει πλήρως τους λάτρεις της σειράς Until Dawn, καθώς επίσης και σε όσους αρέσκονται να ασχολούνται με ψυχολογικά παιχνίδια τρόμου. Μοναδικό παράπονο που έχω είναι η μη δυνατότητα ανάπτυξης των χαρακτήρων, ώστε να καταφέρει κάποιος να μάθει ορισμένα παραπάνω πράγματα για αυτούς, αλλά και για το σύμπαν της σειράς. Αυτός ο περιορισμός αποτέλεσε τροχοπέδη στο να αναδειχθούν πλήρως όλες οι πτυχές του σεναρίου του. 

Ο τίτλος μας παραχωρήθηκε από την Sony Hellas, για τις ανάγκες του Review. 

Related posts

Review- Bulletstorm: Full Clip Edition

Review – Dishonored: Death of the Outsider

Review – Fat Princess Adventures

Άκης Μαύρος

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Login

Do not have an account ? Register here
X

Register