Image default
Gaming Reviews

Review – LocoRoco 2 Remastered

Overdose χαριτωμενιάς σε έναν διασκεδαστικό platformer τίτλο.


Εταιρεία ανάπτυξης:  SCE Japan Studio
Εταιρεία διάθεσης: Sony Interactive Entertainment

Διάθεση: Sony Playstation Greece
Είδος: Action Platformer

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 9 Δεκεμβρίου 2017
Κυκλοφορεί για: PS4
Το είδαμε σε: PlayStation 4


Έχουν περάσει 9 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του LocoRoco 2 για το PlayStation Portable. Η επιτυχία του platformer τίτλου ήταν μεγάλη, με την Sony  να παίρνει την απόφαση αρκετά χρόνια αργότερα να κυκλοφορεί την remastered έκδοση του πρώτου τίτλου. Τώρα ήρθε η σειρά του LocoRoco 2 Remastered να κυκλοφορήσει για το PS4. Καταφέρνει ωστόσο να σταθεί επάξια στην νέα γενιά;

Για όποιον δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με την σειρά, το LocoRoco 2 αποτελεί το sequel και ακολουθεί τις νέες περιπέτειες των πρωταγωνιστών, LocoRoco, τα οποία είναι αξιολάτρευτα πλασματάκια τα οποία ζουν ειρηνικά στον κόσμο, αλλά έχουν να αντιμετωπίσουν την απειλή των Moja Corps. Μετά την ήττα του στον πρώτο τίτλο, ο Bon Mucho επιστρέφει με ένα νέο διαβολικό σχέδιο, το οποίο απειλεί να καταστρέψει τον κόσμο των χαρακτήρων μας με έναν τεράστιο μετεωρίτη. Στην συνέχεια, οι Mojas επιτίθενται, απομυζώντας την ζωή από οτιδήποτε ζωντανό και καταβροχθίζοντας LocoRoco. Ο στόχος μας είναι να αποτρέψουμε τα σχέδιά τους και να καταφέρουμε να επιστρέψουμε την ζωή σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς του πλανήτη μας.

Πολλές φορές η συζήτηση για την επιτυχημένη μεταφορά ενός remastered τίτλου στην νέα γενιά περιορίζεται στο αν τα γραφικά φαίνονται γερασμένα ή αν οι αλλαγές στο gameplay είναι σημαντικές ή αμελητέες. Στους εν λόγω τομείς το LocoRoco 2 Remastered τα πηγαίνει πολύ καλά. Ξεκινώντας από το gameplay, αυτό έχει διατηρηθεί σε μεγάλο βαθμό ίδιο με τον αρχικό τίτλο, γεγονός το οποίο καθιστά τον εν λόγω χειρισμό ιδανική επιλογή για έναν platformer τίτλο, διατηρώντας την απλότητά του και στοχεύοντας στο να προσφέρει ώρες διασκέδασης στον παίκτη. Η κίνηση του LocoRoco γίνεται πατώντας το L1 ή το R1, ενώ πατώντας και τα δύο ταυτόχρονα ο χαρακτήρας μας πηδάει προκειμένου να ξεπεράσει κάποιο εμπόδιο. Πατώντας το Ο, το τεράστιο LocoRoco διασπάται σε πολλά μικρά ώστε να μπορεί να υπερκεράσει το κάθε εμπόδιο. Μπορεί σε ορισμένα σημεία η απόκριση μεταξύ των κουμπιών και του χαρακτήρα που ελέγχουμε να μην είναι ιδανική, ωστόσο δεν αναιρεί το γεγονός ότι ο τίτλος παραμένει απίστευτα διασκεδαστικός σε σημείο που να μπορεί να χαρακτηριστεί και εθιστικός. Αναφορικά με τα γραφικά του τίτλου, το παιχνίδι τρέχει πολύ καλά στο PS4, με τα διαφορετικά επίπεδα να χαρακτηρίζονται από μία πανδαισία χρωμάτων και textures, καθένα από τα οποία κρύβει διαφορετικά μυστικά που καλείστε εσείς να ανακαλύψετε. Το ίδιο ωστόσο δεν μπορεί να ειπωθεί και για τα cutscenes, τα οποία φαίνονται ‘ταλαιπωρημένα’ και σαφώς πιο γερασμένα, κάτι που ίσως να υποδεικνύει ότι διατηρήθηκαν τα αντίστοιχα του αρχικού τίτλου του 2009 με μία μικρή δόση rendering. Δεν είναι κάτι το οποίο επιδρά αρνητικά στην όλη εμπειρία του παιχνιδιού, ωστόσο ‘χτυπάει’ άσχημα στο μάτι, ειδικά αν λάβει κανείς υπ’οψην του την τόσο καλή δουλειά που έχει γίνει στον επανασχεδιασμό των επιπέδων του τίτλου. 

Μία ευχάριστη αλλαγή σε σχέση με τον αρχικό τίτλο είναι ο ήχος, ο οποίος φαίνεται να έχει αναβαθμιστεί σε μεγάλο βαθμό. Βέβαια αυτό ίσως να οφείλεται και στο γεγονός ότι πλέον ο ήχος ακούγεται από ηχεία τηλεόρασης και όχι από το PlayStation Portable, αλλά ακόμα και οι μικρές λεπτομέρειες, όπως παραδείγματος χάρη η αξιοποίηση του Dualshock Controller κατά την διάρκεια του mini game που βάζει τα LocoRoco να τραγουδήσουν, δίνουν μία κυριολεκτικά ευχάριστη νότα στον τίτλο και τον ανανεώνουν προς το καλύτερο. Αν κανείς συμπεριλάβει σε αυτό το πολύ πλούσιο περιεχόμενό του, με όλα τα mini games, bosses, collectibles και unlockables, καταλαβαίνει κανείς γιατί ο συγκεκριμένος τίτλος αποτελεί μία πολύ καλή platformer επιλογή. Ένα τελευταίο στοιχείο που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι η δυσκολία του τίτλου δεν είναι απαγορευτική ακόμα και για τους μικρούς σε ηλικία gamers, οι οποίοι σίγουρα θα διασκεδάσουν με τον εν λόγω τίτλο. Ωστόσο, οι trophy hunters ίσως να τα βρουν σκούρα, καθώς θα χρειαστεί να προσπαθήσουν να περάσουν αρκετές φορές ορισμένα επίπεδα ώστε να ανακαλύψουν όλα τα πιθανά μυστικά αλλά και unlockables.

Συνοψίζοντας, το LocoRoco 2 Remastered αποτελεί την ιδανική επιλογή για αρκετές ώρες διασκέδασης μέσα στις γιορτές. Με πολύ ικανοποιητικό περιερχόμενο σε σχέση με την τιμή στην οποία κοστολογείται, θα ικανοποιήσει σίγουρα και τους πιο απαιτητικούς.

Ο τίτλος μας παραχωρήθηκε από την Sony Playstation Greece για τις ανάγκες του review.

Related posts

Review – Ben 10

Νίκος Κατόγλου

Review – Call of Duty: Infinite Warfare

Άκης Μαύρος

Review – Trine 3: The Artifacts of Power

Άκης Μαύρος

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Login

Do not have an account ? Register here
X

Register