Image default
Gaming Reviews

Review – One Piece Unlimited World Red Deluxe Edition

Gomu Gomu no….. μπουνίδια!


Εταιρεία ανάπτυξης: Cri Ware
Εταιρεία διάθεσης: Bandai Namco Entertainment
Διάθεση: Bandai Namco Entertainment
Είδος: Action 

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 29 Σεπτεμβρίου 2017
Κυκλοφορεί για: PlayStation 4, Nintendo Switch, PC
Το είδαμε σε: PlayStation 4


Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα έχουν κυκλοφορήσει πολλοί τίτλοι που βασίζονται σε anime, με το One Piece Unlimited World Red Deluxe Edition να αποτελεί το πιο πρόσφατο παράδειγμα. Ουσιαστικά πρόκειται για τον αρχικό τίτλο, ο οποίος είχε κυκλοφορήσει για το Nintendo 3DS, ο οποίος μετά από αρκετά χρόνια έφτασε και στις κονσόλες τελευταίας γενιάς, με ανανεωμένα γραφικά και όλα τα DLC που είχαν γίνει διαθέσιμα μετά την πρώτη κυκλοφορία του. Μετά από πολλούς τίτλους, που καλώς ή κακώς έχουν καλύψει την ιστορία του ομώνυμου anime, δικαιώνεται η Bandai Namco για αυτήν της την επιλογή;

Το πρώτο και σημαντικότερο στοιχείο το οποίο σε ωθεί να παίξεις τον συγκεκριμένο τίτλο είναι η ιστορία του. Όχι επειδή θα σε συγκλονίσει με τις ανατροπές και τις συγκινήσεις της, αλλά επειδή αποτελεί τον πρώτο τίτλο όπου ο mangaka του ομώνυμου anime Eiichiro Oda έχει δώσει τις ιδέες του και έχει υπογράψει το σενάριο. Εφ’όσον λοιπόν πρόκειται για ένα original story και όχι για επανάληψη της ιστορίας του anime, αυτομάτως ο τίτλος αποκτά ένα νέο ενδιαφέρον, το οποίο τον καθιστά απαραίτητο για όλους τους fans του εν λόγω anime. Ειδικά τα cutscenes είναι όλα τους ένα και ένα, με την αισθητική και το στυλ του γνωστού mangaka να είναι εμφανή και να τα καθιστά μία ευχάριστη ανανέωση σε σύγκριση με προηγούμενους τίτλους. Σε αυτήν την ιστορία λοιπόν ο Luffy έχει χωριστεί από τους συντρόφους του, τους οποίους σταδιακά αναζητά και βρίσκει, με έναν νέο και πολύ επικίνδυνο εχθρό να παραμονεύει στο παρασκήνιο και να ωθεί τις εξελίξεις με τον ραδιούργο σκοπό του να δημιουργεί προβλήματα και πονοκεφάλους στους ήρωές μας. Χωρίς διάθεση για περαιτέρω σχόλια, αξίζει να σημειωθεί ότι το σενάριο και η πλοκή είναι αρκετά ενδιαφέροντα, ωστόσο όσοι δεν ξέρουν τουλάχιστον τα βασικά του anime ενδέχεται να μπερδευτούν, καθώς το One Piece Unlimited World Red Deluxe Edition θεωρεί αρκετά στοιχεία δεδομένα, ένα γεγονός το οποίο ενδέχεται να ξενίσει όσους δεν έχουν καμία απολύτως επαφή με το ομώνυμο anime. Ωστόσο, αν το εκλάβουν σαν έναν action/fighting τίτλο αποδεχόμενοι ότι κάποια στοιχεία θα τους παραμείνουν άγνωστα, σίγουρα θα διασκεδάσουν τόσο με την πλοκή όσο και με το gameplay, το οποίο είναι το μεγάλο συν αυτού του τίτλου.

Το gameplay του παιχνιδιού μπορεί να χαρακτηριστεί σαν το μεγαλύτερο προσόν του συγκεκριμένου τίτλου. Καλούμαστε να εξερευνήσουμε διαφορετικά επίπεδα, κατά την διάρκεια των οποίων θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε ορδές εχθρών, με όπλο μας τις υπερφυσικές δυνάμεις που χαρακτηρίζουν τους περισσότερους -αν όχι όλους- τους χαρακτήρες του One Piece. Εξερευνώντας τα επίπεδα και απελευθερώνοντας τους συμμάχους σας, σταδιακά θα μπορείτε να έχετε ομάδα μέχρι τρία άτομα, ο χειρισμός των οποίων μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιείετε τον χαρακτήρα της επιλογής σας και να μην βαρεθείτε ποτέ. Οι γρήγορες μάχες, τα διαφορετικά combos και οι ειδικές κινήσεις, καθώς και οι καταστροφικές συνδυαστικές επιθέσεις όλων των χαρακτήρων της ομάδας σας όταν γεμίσει η αντίστοιχη μπάρα καθιστούν το  One Piece Unlimited World Red Deluxe Edition έναν τίτλο που δεν σε αφήνει να σταματήσεις να παίζεις, ειδικά εφ’όσον είσαι fan των τίτλων Dynasty Warriors, όπου έχεις να αντιμετωπίσεις αμέτρητους εχθρούς και όταν αυτοί προέρχονται από το μαγευτικό κόσμο του One Piece. Tα boss fights θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως μέτριας δυσκολίας, αλλά ακριβώς επειδή είναι εμπνευσμένα από τον κόσμο του ομώνυμου anime, προσδίδουν το κατάλληλο αίσθημα ότι παίζουμε μέσα σε έναν φανταστικό, shonen κόσμο, όπου οι υπερφυσικές δυνάμεις, τα power ups και οι ανατροπές είναι συχνό φαινόμενο. Αν όλα αυτά δεν ήταν αρκετά, το παιχνίδι αποτελείται από πολλά και διασκεδαστικά mini games, τα οποία αποτελούν το κατάλληλο αλατοπίπερο ανάμεσα στις μάχες. Είτε καλείστε να εξερευνήσετε τον κόσμο για να πιάσετε μπαλόνια, είτε κυνηγάτε με την απόχη σας πεταλούδες, σαύρες ή ό,τι άλλο βάλετε στο μυαλό σας, τα παιχνίδια αυτά προσφέρουν πολύ επιπλέον περιεχόμενο, το οποίο έρχεται να ισοσταθμίσει το σχετικά μικρό main story, το οποίο δυστυχώς δεν θα σας πάρει περισσότερες από 7 ώρες για να το ολοκληρώσετε.

Με τα γραφικά και τον ήχο να κυμαίνονται σε πολύ καλά επίπεδα και να αποδεικνύουν ότι ένας anime τίτλος έχει πολλά να προσφέρει σε αυτόν τον τομέα, ιδιαίτερη μνεία οφείλει να γίνει στο Colloseum mode του τίτλου, ο οποίος φέρνει όλους τους χαρακτήρες του anime αντιμέτωπους σε μάχες μέχρι τελικής πτώσης. Είναι το ιδανικό mode για όσους θέλουν να παίξουν ενάντια στους φίλους τους και να περάσουν αρκετές ώρες διασκεδάζοντας με εθιστικές μάχες, οι οποίες πάντα είναι αμφίρροπες και το αποτέλεσμά τους κρίνεται στις μικρές λεπτομέρειες. Με το gameplay να είναι απλό αλλά πιο ουσιαστικό από ποτέ, δεν υπάρχει περίπτωση το εν λόγω mode να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Συνοψίζοντας, το One Piece Unlimited World Red Deluxe Edition αποτελεί έναν anime τίτλο ο οποίος έχει πολλά να προσφέρει σε fans και μη του εν λόγω είδους. Με εθιστικές μάχες και μία original ιστορία από την αυθεντία του είδους, ο εν λόγω τίτλος αποτελεί τον ιδανικό τρόπο για να περάσετε τον ελεύθερό σας χρόνο, κλωτσομπουνιάζοντας ορδές εχθρών.

Ο τίτλος μας παραχωρήθηκε από την Bandai Namco για τις ανάγκες του review.

Related posts

Review – Utawarerumono: Mask of Truth

Review – Ori and the Blind Forest: Definitive Edition

Review – Forza Horizon 3

Άκης Μαύρος

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Login

Do not have an account ? Register here
X

Register