Image default
gaming PlayStation PlayStation 4 Pro Previews Xbox Xbox One X

Pro Evolution Soccer 2018 Online Beta Preview

Ένα καλό πρώτο δείγμα για μία εξαιρετική ποδοσφαιρική χρονιά.


Εταιρεία ανάπτυξης:  Konami
Εταιρεία διάθεσης: Konami
Διάθεση: Zegetron
Είδος: Sports simulation

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 14 Σεπτεμβρίου 2017
Κυκλοφορεί για: PC, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360
Το είδαμε σε: PlayStation 4
PEGI: 3+


Σε μία πρωτότυπη και αναπάντεχη κίνηση για τα δεδομένα της προχώρησε η Konami φέτος, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους να δοκιμάσουν από πολύ νωρίς τον νέο ποδοσφαιρικό της τίτλο Pro Evolution Soccer 2018, μέσω της Online Beta που έγινε διαθέσιμη το προηγούμενο διάστημα για PS4 και Xbox One. Αν και αναμένεται να διατεθεί και σχετικό demo μέσα στον Αύγουστο, οι ανυπόμονοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν μία πρώτη γεύση από τον επερχόμενο ποδοσφαιρικό τίτλο, με τις πρώτες εντυπώσεις να είναι ιδιαίτερα θετικές.

Πρώτο και σημαντικότερο είναι άξιο αναφοράς ότι σε επίσημες τοποθετήσεις τους εκπρόσωποι της Konami είχαν εκφράσει ότι βασικός σκοπός της Online Beta ήταν -πέρα από το να δοκιμάσουν όλοι από νωρίς τον νέο τίτλο- ο έλεγχος των servers της εταιρείας, για τους οποίους τα προηγούμενα χρόνια έχει δεχτεί κριτική λόγω της αστάθειας που παρουσιάζουν. Μάλιστα, με σχετικό μήνυμα στην οθόνη μας όταν ανοίγαμε τον τίτλο, διευκρινιζόταν ότι το παρόν προϊόν δεν θα είναι το ίδιο με το τελικό, σε μία προσπάθεια ίσως εξευμενισμού όσων δεν θα είχαν την υπομονή να το δοκιμάσουν. Είχαμε λοιπόν την δυνατότητα να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο ομάδες –Βραζιλία και Γαλλία– ενώ μπορούσαμε να επιλέξουμε να παίξουμε μόνοι μας online εναντίον ενός άλλου αντιπάλου, ή να συνεργαστούμε με άλλον παίκτη στο co-op mode που επιστρέφει στο Pro Evolution Soccer 2018 και θα αποτελέσει βασικό πυλώνα την επόμενη χρονιά στην προσπάθεια που κάνει η Konami στον τομέα του e-gaming μέσω του Pesleague

Ξεκινώντας, πρέπει να παραδεχτούμε ότι στον βασικό στόχο της εταιρείας, στον έλεγχο της ποιότητας του online τομέα του τίτλου, η Konami παίρνει έναν ικανοποιητικό -για τα δεδομένα της εποχής της beta- αν και όχι άριστο βαθμό. Ιδιαίτερα τις πρώτες ημέρες διάθεσης της beta, ήταν συχνό το φαινόμενο της συντήρησης των servers, ένα στοιχείο που δεν επέτρεπε σε κανέναν παίκτη να παίξει τον τίτλο. Επίσης, το φαινόμενο του rage quit των αντιπάλων καλά κρατεί, ένα στοιχείο το οποίο στην διάρκεια της beta δεν ενοχλεί, ωστόσο μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση αποτελεσμάτων αναφορικά με το e-gaming, σε μία κατάσταση που υπήρξε πηγή έντονης δυσφορίας και παραπόνων του community κατά την διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς. Ωστόσο, πρέπει να αναγνωριστεί ότι το input lag κατά την διάρκεια των παιχνιδιών ήταν μηδαμινό, καθιστώντας την εμπειρία πολύ ευχάριστη συνολικά.

Αναφορικά με τον οπτικό τομέα και τα μενού, η πρώτη εντύπωση που σου αφήνουν είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, καθώς τα γραφικά φαίνονται ιδιαίτερα ανανεωμένα και επιτέλους θυμίζουν next generation. Το face scan των ποδοσφαιριστών στα πλαίσια της προσπάθειας που κάνει η Konami να αποκτήσει δικαιώματα όσο δυνατόν περισσότερων παικτών και συλλόγων, φαίνεται να αποδίδει καρπούς, με την εταιρεία να καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες προκειμένου να ανταγωνιστεί τον κύριο αντίπαλο της, δηλαδή την EA. Ένα επίσης ωραίο στοιχείο είναι η μεταβολή του καιρού εν ώρα αγώνα, η οποία κάνει πιο αισθητή την παρουσία της στον νέο τίτλο και προσδίδει νέο ενδιαφέρον στους αγώνες. 

Παρά τα παραπάνω στοιχεία, το ενδιαφέρον σε έναν ποδοσφαιρικό τίτλο στρέφεται ως επί το πλείστον στο gameplay, όπου τα πρώτα δείγματα γραφής είναι ιδιαίτερα θετικά. Η Fox Engine φαίνεται να είναι στα καλύτερά της, με τους αγώνες να είναι μία ταχύτητα πιο αργοί σε σχέση με τον προκάτοχό του και να εξαλείφει το φαινόμενο arcade παιχνιδιών που βλέπαμε στο παρελθόν. Σαφής είναι η έμφαση στο σωστό passing game, χωρίς αυτό ωστόσο να σημαίνει ότι μία υποδειγματική αντεπίθεση δεν θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Επίσης, τα γκολ από σέντρα φαίνεται σε πρώτη φάση να έχουν περιοριστεί συγκριτικά με πέρσι, ένα στοιχείο θετικό καθώς πολλά ήταν τα παράπονα που ακούγονταν από τους παίκτες την προηγούμενη χρονιά, όπου ακόμα και παίκτες σαν τον Messi -που δεν τον λες και πρώτο μπόι- έβαζε με άνεση γκολ με αυτόν τον τρόπο. Οι εντυπωσιακές ντρίμπλες και τα τεχνικά σουτ επίσης φαίνονται να κατέχουν περίοπτη θέση στον φετινό τίτλο, ενώ πολύ θετική είναι η αλλαγή στην εκτέλεση των στημένων φάσεων, αν και αυτές θα μπορέσουν να εκτιμηθούν καλύτερα με το τελικό προϊόν. Ειδικά στην Βραζιλία που δοκίμασα πολύ κατά την διάρκεια της Beta, εντυπωσιάστηκα πολύ από τις κινήσεις παικτών όπως ο Neymar Jr. και ο Coutinho, οι κινήσεις των οποίων ήταν φαντασμαγορικές, είτε επρόκειτο για ένα φαλτσαριστό σουτ είτε για ένα ‘τσαλιμάκι’. 

Αναφορικά με τα αρνητικά στοιχεία που αφορούν το gameplay, αυτά μπορούν να εντοπιστούν σε 2 άξονες που χρήζουν βελτίωσης. Ο πρώτος αφορά τις κάθετες μπαλιές, οι οποίες φαίνεται να βγαίνουν πιο εύκολα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, δημιουργώντας έναν πονοκέφαλο στην αντιμετώπισή τους. Το δεύτερο στοιχείο που έχει να αντιμετωπίσει η Konami είναι οι τερματοφύλακες, το επίπεδο των οποίων κρίνεται ως επιεικώς απαράδεκτο, με το τελικό αποτέλεσμα των αγώνων να ξεφεύγει πολύ συχνά καθώς ό,τι πήγαινε στην εστία ‘έγραφε’. 

Συνοψίζοντας, οι πρώτες εντυπώσεις για το επερχόμενο Pro Evolution Soccer 2018 είναι ιδιαίτερα θετικές, αλλά απομένει να δούμε αν το τελικό προϊόν θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τις απαιτήσεις του community, αν και πρέπει να λάβουμε υπ’όψιν μας ότι οι παραπάνω εντυπώσεις αποτελούν απλά συμπεράσματα παίζοντας την beta που έκανε διαθέσιμη η Konami. Υπομονή λοιπόν μέχρι και τις 14 Σεπτεμβρίου όταν το Pro Evolution Soccer 2018 θα κυκλοφορήσει για PS4, Xbox One, PC, PS3 και Xbox 360

 

Related posts

Xbox One X: Ημερομηνία κυκλοφορίας και τελική τιμή στην Ελλάδα

“Workout” trailer για το Crash Bandicoot N. Sane Trilogy

Το Tales of Berseria έρχεται στο Steam

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Login

Do not have an account ? Register here
X

Register