Image default
Editorials Features PC PlayStation PlayStation 3 Xbox Xbox 360 Αφιερώματα

Τα 7 καλύτερα παιχνίδια της σειράς Assassin’s Creed

Nothing is True, Everything is Permitted…


Σχεδόν όλοι μας έχουμε παίξει τουλάχιστον ένα από τα πολλά παιχνίδια Assassin’s Creed. Αυτή η πολυαγαπημένη σειρά της Ubisoft μας προσφέρει ατελείωτες ώρες δράσης, αγωνίας και απολαυστικού gameplay, σε καθέναν από τους τίτλους της από το 2007 μέχρι σήμερα. Αυτά τα δέκα χρόνια λοιπόν έχουμε ζήσει μερικές ξεχωριστές gaming εμπειρίες, καθώς το μοναδικό του σενάριο, οι ενδιαφέροντες χαρακτήρες και οι υπέροχοι κόσμοι που μας ταξιδεύει κάνουν κάθε στιγμή του παιχνιδιού συναρπαστική. Ίσως τα τελευταία χρόνια το όνομα της σειράς να έχει χάσει τη δυναμική του λόγω των αποτυχημένων προσπαθειών να ενταχθεί στην νέα γενιά κονσολών.

Δυστυχώς, το πέρασμα αυτό κόστισε και στην ισχύ της αλλά και στους πολλούς οπαδούς της που σιγά-σιγά απομακρύνθηκαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υποτιμηθεί άδικα και όλη η σειρά σαν σύνολο. Έτσι, η Ubisoft αποφάσισε τη φετινή χρονιά να μην κυκλοφορήσει καινούριο Assassin’s Creed, αλλά να το μεταθέσει σε ένα ή δύο χρόνιο αργότερα. Μακάρι να είναι προς όφελος του παιχνιδιού.

Τι θα λέγατε όμως να θυμηθούμε τους παλιούς αγαπημένους μας τίτλους από τη δημοφιλή σειρά; Για σήμερα σας ετοιμάσαμε μία ειδική λίστα στην οποία θα κατατάξουμε κατά σειρά (δικής μας) προτίμησης 7 από τα παιχνίδια Assassin’s Creed την οποία θα σας παρουσιάσουμε. Θα πρέπει να γνωρίζετε πως θα υπάρξουν μερικά SPOILERS στη συνέχεια του άρθρου, άρα αν σκοπεύεται να παίξετε κάποιο από τα παρακάτω καλύτερα να αποφύγετε την πλήρη ανάγνωση. Ας ξεκινήσουμε!

7. Assassin’s Creed III

Ας ξεκινήσουμε με το 7ο. Το Assassin’s Creed III μας μετέφερε στην Αμερικανική Επανάσταση με πρωταγωνιστή τον Connor έναν ιθαγενή ο οποίος εντάσσεται στους Ασσασίνους γιατί το αντίπαλο τάγμα, αυτό των Templars, έκαψε ολοσχερώς το χωριό και την οικογένεια του. Παράλληλα, στο κυνήγι του για τους υπαίτιους εμπλέκεται σε μεγάλες μάχες μεταξύ του Βρετανικού στρατού και των επαναστατών και διοικεί ακόμη και τάγματα από επαναστάτες προς τη μάχη. Το μείον του σε σχέση με τα υπόλοιπα είναι πως χάνει τον μυστικιστικό χαρακτήρα της σειράς και το βάθος στην ιστορία, παρουσιάζοντας ένα πολύ πιο action gameplay.

6. Assassin’s Creed

Το ξεκίνημα της σειράς δεν ήταν τόσο έντονο όσα τα επόμενα παιχνίδια, θα υπέθετα πως ο σκοπός του ήταν περισσότερο να μας βάλει στο κλίμα των Assassin’s Creed, και να μας προετοιμάσει για το τι έρχεται. Αυτό που μας εντυπωσίασε πρωτίστως ειδικά για την εποχή που κυκλοφόρησε, ήταν ο γεμάτος ανοιχτός κόσμος που διέθετε, κάτι πρωτόγνωρο για το 2007. Επιπροσθέτως, αυτό που τράβηξε την προσοχή του κοινού στο πρώτο μέρος ήταν η χρήση ιστορικών γεγονότων και τοποθεσιών κάτι που το έκανε πιο ελκυστικό για να το γνωρίσουμε. Εν ολίγοις, ήταν μια πολύ καλή αρχή για τη σειρά που ευτυχώς στη συνέχεια εξελίχτηκε ευχάριστα.

5. Assassin’s Creed Syndicate

Το Syndicate είναι ο πιο πρόσφατος τίτλος της σειράς στέλνοντας μας αυτήν τη φορά στο Βικτωριανό Λονδίνο όπου για πρώτη φορά ελέγχουμε δύο χαρακτήρες αντί για έναν, τα αδέρφια Frye. O Jacob και η Evie θα προσπαθήσουν ρίξουν από την εξουσία έναν Templar, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την δύναμη της Μεγάλης Βρετανίας αναζητεί τα κομμάτια της Εδέμ για να τα χρησιμοποιήσει το τάγμα του, έχοντας στη διάθεση του συμμορίες της πόλης, βιομηχανίες αλλά και συνεργούς στο παλάτι του Buckingham. Στη πορεία σας αυτή θα δημιουργήσετε ένα ευρύ συνδικάτο το οποίο θα αντισταθεί στην καταπίεση των Templars. Όσον αφορά τα τεχνικά, οι μηχανισμοί και τα γραφικά είναι πρωτοφανείς, εκπλήσσοντας μας ευχάριστα, παράλληλα με νέες ιδέες στις αποστολές και στα boss fights. Βέβαια, ήταν αρκετά βατό όσον αφορά τη δυσκολία. 

4. Assassin’s Creed Brotherhood

Και φτάσαμε στον Ezio ! Όποιο παιχνίδι Assassin’s Creed είχε εντός του τον Ezio Auditore μας άφησε μόνο θετικές εντυπώσεις. Ένα από αυτά είναι και το AC Brotherhood. Όπως και τα άλλα δύο παιχνίδια με τον Ezio διαδραματίζεται στην Ιταλία και το συγκεκριμένο δίνει έμφαση στη Ρώμη. Ο χαρακτήρας μας ενώνει τους πληγμένους από την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και με άκρατο μυστικό τρόπο συνωμοτεί εναντίον πολύ σημαντικών προσώπων όπως καθολικών ιερέων και αυλικών. Μεγάλο ατού του τίτλου είναι τα σχετικά δύσκολα puzzles, οι εξερευνήσεις και οι δύσκολες αποστολές του. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα ζήσετε πολλές στιγμές στρεσογόνου δράσης, συγκίνησης αλλά και σκέψης για την πολιτική και την κοινωνία του τότε και του τώρα.

3. Assassin’s Creed Revelations

Οι περιπέτειες του Ezio τέλειωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το τελευταίο του ταξίδι θα είναι στην Κωνσταντινούπολη όπου θα χρειαστεί να κυνηγήσει τους τελευταίους Βυζαντινούς Templars που έχουν απομείνει. Παράλληλα, θα αναζητήσει τον κρυμμένο τάφο του Altair ο οποίος κρατάει ένα από τα κομμάτια της Εδέμ. Τα υπέροχα flashbacks στην πλοκή, οι έντονες διαμάχες με τους χαρακτήρες που θα συναντήσει και το επικό κλείσιμο μας έδωσε μια γεμάτη εμπειρία. Επίσης, διέθετε πολύ βελτιωμένο platforming και ανοιχτό κόσμο με αρκετές δραστηριότητες για να γεμίσει τις ώρες του χρήστη. Τέλος, η μουσική επένδυση ήταν με μια λέξη επική!

2. Assassin’s Creed IV: Black Flag

Εδώ η Ubisoft έβαλε τα δυνατά της, φέρνοντας μας ένα παιχνίδι σταθμό στην κατηγορία των Open-World. Το AC Black Flag μας βάζει για πρώτη φορά στο ρόλο ενός πειρατή που κλέβει την ταυτότητα και την ενδυμασία ενός πραγματικού Ασσασσίνου. Έτσι, το μεγάλο κομμάτι του gameplay εξελίσσεται στη θάλασσα όπου επικές ναυμαχίες παίρνουν μέρος ανάμεσα στο πλοίο του χαρακτήρα μας και αντίπαλων Αγγλικών ή Ισπανικών πλοίων. Όπως και στα προηγούμενα το κυνήγι αφορά ένα κομμάτι της Εδέμ, μόνο που αυτή τη φορά έχουμε να αντιμετωπίσουμε μανιακούς πειρατές και δεινούς ναυάρχους. Η εξερεύνηση γίνεται πιο απολαυστική από ποτέ και στη θάλασσα αλλά και στην ξηρά. Ο συνδυασμός του με ένα τρομερό σενάριο μας παρέδωσε ένα αριστούργημα.

1. Assassin’s Creed II

Κανείς δε μπορεί να αρνηθεί το μεγαλείο του Assassin’s Creed II, ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που κυκλοφόρησε στις κονσόλες 7ης γενιάς. Το AC II υπήρξε το ξεκίνημα των εντυπωσιακών περιπετειών του Ezio Auditore, αλλά και η αρχή της “χρυσής εποχής” της Ubisoft. Το δεύτερο μέρος της σειράς μας παρουσίασε έναν τεράστιο, όμορφο και γεμάτο ιστορία ανοιχτό κόσμο. Συγχρόνως, διέθετε μια μεγάλη ποικιλία από αποστολές, όπλα και τεχνικές Stealth σε σχέση με τον προκάτοχο του. Τέλος, το δυνατό του στοιχείο δεν ήταν άλλο από τον χαρακτήρα και το μοναδικό του σενάριο, τα οποία κατάφεραν να ξεχωρίσουν ανάμεσα στον ισχυρό ανταγωνισμό που υπήρχε την περίοδο εκείνη. Για την gaming βιομηχανία αποτελεί ιστορικά ένα σπουδαίο έργο το οποίο θα μείνει στις μνήμες όσων το έχουν δοκιμάσει.

Ευχόμαστε να σας κάναμε να θυμηθήκατε τις ευχάριστες στιγμές που ζήσατε με την σειρά Assassins Creed και θέλουμε να ακούσουμε τις δικές σας απόψεις, καθώς και την σειρά που θα τα κατατάσσατε εσείς. Περιμένουμε δικές σας ιδέες για ποια παιχνίδια θα επιθυμούσατε να δείτε σε επόμενα αφιερώματα.

Related posts

Launch trailer για το Lost Sphear

Άκης Μαύρος

Δείτε την νέα κίνηση του Crash στο N. Sane Trilogy

Νέο trailer για το The Last of Us Part II

Νίκος Κατόγλου

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Login

Do not have an account ? Register here
X

Register