Image default
gaming PC PlayStation Previews Xbox

Preview – Paladins Champions of The Realm

Όταν οι developers ξεμένουν από ιδέες…


Φέτος το βραβείο του παιχνιδιού της χρονιάς δόθηκε στο αγαπημένο για πολλούς Overwatch. Όχι αδικαιολόγητα το Shooter της Blizzard κέρδισε το πρώτο βραβείο για το 2016, και έτσι λοιπόν κάποιοι σκέφτηκαν να το εκμεταλλευτούν… Η Hi-rez Studios λοιπόν αποφάσισε να πάρει μια ιδέα…ίσως και κάτι παραπάνω από το Overwatch και να δημιουργήσει ένα δικό της game. Θυμάστε τότε στο Λύκειο που αντιγράφαμε από την κόλλα του του διπλανού μας; Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το Paladins…

Πριν ξεκινήσω την ανάλυση του τίτλου λοιπόν θέλω να σας διευκρινίσω πως το γεγονός αυτό με προιδέασε αρνητικά με το που ξεκίνησα το παιχνίδι όντας κάτοχος του Overwatch, από την άλλη βέβαια μιλάμε για ένα free-to-play παιχνίδι, οπότε για κάποιους ίσως να μην είναι πρόβλημα. Απεναντίας όσοι δεν κατάφεραν να αγοράσουν το FPS της Blizzard θα χαρούν από μία τέτοια ευκαιρία. Εξάλλου έχει και μερικά δικά του χαρακτηριστικά τα οποία θα συζητήσουμε.

Paladins

Ας ξεκινήσουμε λέγοντας πως το Paladins έχει την μορφή ενός κλασικού MMO, δηλαδή μέσω των αγώνων υπάρχει εξέλιξη του Level και ίσως στο μέλλον και με την είσοδο ενός ranked συστήματος η άνοδος στις κατηγορίες. Πως γίνονται αυτοί οι αγώνες όμως είναι το ουσιώδες, το Paladins εκτός από ένα FPS συνδυάζεται με ένα στυλ παιχνιδιού καρτών, άλλωστε είναι αυτό που το ξεχωρίζει από το Overwatch. Παράξενο ε;

Με την εκκίνηση του αγώνος οι παίχτες μεταφέρονται σε ένα κλειστό χώρο ο οποίος αποτελεί τη βάση τους, εκεί έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν με coins κάρτες τεσσάρων ειδών, τις οποίες εν συνεχεία μπορούν να τις αναβαθμίζουν. Αυτές οι κάρτες δίνουν boost στα ήδη υπάρχοντα skills του εκάστοτε ήρωα που θα επιλέξετε στην αρχή. Συνήθως με την πρώτη αγορά σας δε θα καταφέρετε να έχετε στην διάθεση σας κάρτα από κάθε είδος συνεπώς με την απόδοση σας στη διάρκεια του παιχνιδιού θα αποκτήσετε τις υπόλοιπες.

Paladins

Αφού το ρολόι που μετρά αντίστροφα δείξει μηδέν οι παίχτες αυτόματα καβαλούν ένα ζώο για όχημα για να φτάσουν στο ζητούμενο objective. Εκεί θα συναντήσουν και τους αντιπάλους τους οι οποίοι έχουν τον ίδιο σκοπό. Όποιος κρατήσει το σημείο για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κερδίζει έναν βαθμό και εμφανίζεται ένα payload το οποίο η νικήτρια ομάδα θα πρέπει να μετακινήσει μέχρι την αντίπαλη βάση. Αν δε τα καταφέρει παίρνουν ένα βαθμό οι αντίπαλοι. Και ξανά μέχρι να φτάσει κάποια ομάδα το απαιτούμενο σκορ.

Το παραπάνω mode αναφέρεται σε 5v5 όπως και τα υπόλοιπα τα οποία κινούνται στο ίδιο μοτίβο. Ακόμη μπορείτε να συνδεθείτε με φίλους σε party για να παίξετε σαν ομάδα. Επιπροσθέτως υπάρχει in-game voice chat για να ανταλλάζετε ιδέες και βρισιές… με τους συμμάχους κι αντιπάλους σας.

Ας φτάσουμε όμως στο τεχνικό κομμάτι που στα περισσότερα Shooters αποτελεί σταθμό. Εδώ το Paladins δεν ικανοποιεί με τίποτα έναν απαιτητικό gamer και ίσως ούτε έναν πιο casual. Οι χειρισμοί ενώ πυροβολούμε είναι κάτι κατώτερο από μέτριοι αφού δεν αγγίζουν σε καμία περίπτωση το ρεαλιστικό, αλλά και η ανταπόκριση σε σχέση με τον χρήστη δεν είναι καλή. Ειδικά στη δική μου περίπτωση που το δοκίμασα σε PS4 δεν ευχαριστήθηκα καθόλου το shooting.

Paladins

Από πλευράς γραφικών, το Paladins είναι στολισμένο με Animated θεματικά και η έμφαση στον καλλωπισμό του χάρτη και των χαρακτήρων δεν είναι διακριτή. Το μόνο που έχει τη δυνατότητα να σας αγγίξει αισθητικά είναι η παλέτα των χρωμάτων που χρησιμοποιήθηκε. Το ίδιο επίσης ισχύει και για τους ήχους οι οποίοι κάθε άλλο παρά συναρπαστικοί είναι… Νομίζω δε χρειάζεται να αναφέρω τα προβλήματα συνδεσιμότητας με τους servers για να σας πείσω…

Χωρίς να έχω κάτι άλλο να προσθέσω και μην θέλοντας να γίνω κατηγορηματικός το συγκεκριμένο παιχνίδι κατ’ εμέ δεν έχει λόγο ύπαρξης ταυτόχρονα με το Overwatch. Θα μου πείτε έχει μαζέψει εκατομμύρια κόσμο. Ναι συμφωνώ αλλά όχι για την ποιότητα του αλλά γιατί δεν απαιτεί καμία χρέωση. Η γενική του εικόνα με απογοήτευσε για την παρούσα χρονική περίοδο. Πάντως σε περίπτωση που δε θα είχα κάτι άλλο πιο ενδιαφέρον σε αυτό το είδος να παίξω δε θα έλεγα όχι στο Paladins.

Related posts

Teaser της Rockstar για το Red Dead Redemption

Far Cry 5: Η Ubisoft αποκαλύπτει Arcade mode

Το Injustice 2 θα κυκλοφορήσει σύντομα για PC

Νίκος Κατόγλου

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Login

Do not have an account ? Register here
X

Register