Image default
Editorials Features Nintendo Switch

Editorial – Πολλά τα ερωτήματα για το Nintendo Switch

Με το Nintendo Switch θα καταφέρει η Nintendo το”It prints money” ξανά ή θα είναι στην κυριολεξία “διακόπτης” για την Ιαπωνική εταιρία;


Και τώρα που η σκόνη της ανακοίνωσης του Nintendo Switch, της νέας κονσόλας της Nintendo, έχει καθίσει για τα καλά και όλοι σχεδόν έχουμε ηρεμήσει ήρθε η ώρα να βάλουμε κάτω όσα στοιχεία μας έχει δώσει μέχρι στιγμής η Ιαπωνική εταιρία και να δούμε όμορφα, ήρεμα και ωραία τι στο καλό είναι το Nintendo Switch και αν αξίζει όλος αυτός ο ενθουσιασμός που προκάλεσε κάνοντας το νούμερο ένα βίντεο σε προβολές στο επίσημο κανάλι της Nintendo στο YouTube. 

Nintendo Switch

Προσωπικά εμένα μου γεννήθηκαν πολλά ερωτήματα, τα οποία θα σας αναλύσω παρακάτω, και φυσικά μου επιβεβαιώθηκαν ορισμένα σενάρια που είχα στο μυαλό μου, από τότε σχεδόν που η Nintendo είχε ανακοινώσει το Wii. Όλα αυτά όμως δεν στάθηκαν τροχοπέδη στο να την κάνω pre-order και να  σκέφτομαι επιτέλους σοβαρά να αγοράσω Wii U ώστε να απολαύσω τα σφραγισμένα, αποκλειστικά παιχνίδια του, έστω και μετά από τέσσερα χρόνια. Από την πρώτη μέρα που ανακοινώθηκε δε μου γέμισε ποτέ το μάτι, δε κατάλαβα ποτέ τι στο καλό ήθελε να πετύχει η Nintendo με αυτό και πολλά άλλα φυσικά. Ο λόγος που θα προβώ στην αγορά του μετά από τόση καθυστέρηση είναι γιατί κατάλαβα επιτέλους τι ήταν το Wii U για την Nintendo, γιατί το κυκλοφόρησε και τι ήθελε να πετύχει. Ήταν ένα ενδιάμεσο βήμα ή πιο απλά ένα πειραματόζωο όπου η Nintendo έκανε τους πειραματισμούς σε τεχνολογίες και υπηρεσίες όπως τα mobility, portability, remote play κτλ. Ένα πείραμα που εν τέλη απέτυχε αφήνοντας το Wii U από νωρίς στην τελευταία θέση της κούρσας των οικιακών κονσολών. Βέβαια αυτό δεν ήταν το μόνο πλήγμα για το Wii U, καθώς αρκετές εταιρίες όπως η EA, η Ubisoft, η Activision, η Bethesda κτλ δεν κυκλοφορήσαν ποτέ ξανά μετά τις χαμηλές πωλήσεις ορισμένων AAA τίτλων τους παιχνίδι για το “πειραματόζωο” της Nintendo. Τώρα μένει να δούμε με ποιον τρόπο θα τις κερδίσει πίσω ώστε να υπάρξει μια ικανοποιητική βάση χρηστών για να δούμε ξανά κάποιο Watch_Dogs ή Call Of Duty με το logo της Nintendo στο box art του. 

Πάμε λοιπόν να δούμε τώρα τι με προβλημάτισε μετά και την ένατη φορά που είδα το preview trailer του Nintendo Switch

– Δεν γνωρίζουμε αν θα έχει οθόνη αφής και φυσικά ούτε και την ανάλυση της .

Στο σχεδόν τετράλεπτο Preview trailer δεν φάνηκε πουθενά κάποιος από τους χρήστες που το είχε στα χέρια του και διαφήμιζε τις καινοτομίες του να χρησιμοποιεί καθόλου την οθόνη του ως αφής. Μπορεί άραγε η Nintendo να μας το κρατάει για αργότερα αυτό; Και αν ναι γιατί; Είναι άραγε τόσο μεγάλο τεχνολογικό επίτευγμα για αυτή που πίστευε ότι θα μας κάνει να μείνουμε με το στόμα ανοιχτό όταν ακόμη και εγώ κοιτώντας στα δεξιά μου βλέπω ήδη δύο συσκευές με οθόνη αφής και φυσικά όταν ο προκάτοχος του Switch έκανε χρήση αυτής της τεχνολογίας; 

Nintendo Switch

– Δεν γνωρίζουμε την αυτονομία ή το βάρος της.

Ναι όταν είδα τον τύπο να βγάζει τα Joy-Cons από το χειριστήριο του, να τα τοποθετεί στην κονσόλα και να την παίρνει μαζί του για να βγάλει εκείνο το άλογο που έχει για σκύλο βόλτα είπα κατευθείαν “Nintendo you had my curiosity but now you have my attention”. Μετά όμως σκέφτηκα τι βάρος θα έχει όλο αυτό και φυσικά για πόση ώρα θα κρατάει η μπαταρία του; Προσωπικά το μόνο που θέλω είναι να κρατάει πάνω κάτω 20 λεπτά ώστε να με κρατάει συντροφικά εκεί που και ο βασιλιάς πηγαίνει μόνος, if you know what i mean. 

– Το Nintendo Switch Pro Controller και φυσικά το dock θα περιλαμβάνονται στο πακέτο;

Εγώ και το πορτοφόλι μου θέλουμε να πιστεύουμε ναι. Τα παλικάρια που μένουν στο Κιότο τώρα δε ξέρω και ελπίζω να κάνουν χρήση έστω μερικών αρχών του Βουδισμού που ασπάζονται και να μη μας ξεπαραδιάσουν. 

– Βασίζεται σε επεξεργαστή ARM κάτι που αυτόματα σημαίνει ότι θα ενσωματώνει Pascal GPU. 

Ποτέ μου δεν είχα ως βασικό κριτήριο τα specs των κονσολών και το τι επεξεργαστές θα φοράνε ή πόση μνήμη θα έχουν για να έχω μόνο και μόνο καλύτερο οπτικό περιεχόμενο. Αυτός είναι ίσως και ο κύριος λόγος που έμεινα πιστός στις κονσόλες και δεν ασχολούμαι καθόλου με το PC Gaming. Ωστόσο με το Nintendo Switch βλέπω πράγματα που δε μου αρέσουν. Δε θα μιλήσω ούτε με επιστημονικούς ούτε με ειδικούς όρους αλλά απλά, για να με καταλάβουν όλοι τι θέλω να πω. Το Nintendo Switch θα είναι αδύναμο, πολύ αδύναμο σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Οι επεξεργαστές ARM δεν είσαι  σε θέση να τα βάλουν σε καμία περίπτωση με τους αντίστοιχους που κρύβουν στο εσωτερικό τους τα Xbox One και PS4 και φέρουν την σφραγίδα της AMD ή των PS4 Pro και “Xbox Scorpio” που έρχονται σύντομα. Κάτι τέτοιο σημαίνει ταυτόχρονα και μονόδρομο για την Nintendo ώστε να συνεργαστεί με την Nvidia ώστε το Nintendo Switch να φέρει στο εσωτερικό τον Tegra X2. 

Nintendo Switch

Η συγκεκριμένη επιλογή κρύβει ορισμένα σενάρια, άλλα καλά και άλλα κακά. Τα καλά νέα είναι ότι ίσως δούμε παιχνίδια που ήταν αποκλειστικά στο 3DS ή και ακόμη τίτλους από μερικά στούντιο διαμάντια που έφτιαχναν εξίσου καλά games στο Nintendo Switch. Τα κακά νέα είναι ότι η Nintendo ίσως θυσιάσει τους 58 εκατομμύρια χρήστες του 3DS για να δουλεύουν τα studios, όπως αυτό της Silicon που μας πρόσφερε το εκπληκτικό Bravely Default, αποκλειστικά πάνω στο Nintendo Switch έτσι ώστε να έχει περισσότερες αποκλειστικές κυκλοφορίες. Αν ισχύσουν τελικά όλα αυτά τότε το Nintendo Switch θα είναι στα μάτια μου απλά το NVIDIA SHIELD (Κ2) με το logo και τα αποκλειστικά παιχνίδια της Nintendo. 

– Θα χρησιμοποιεί cartridges και δεν θα είναι συμβατή με τα παιχνίδια των Wii U και 3DS. 

Όχι φίλε μου. Δε λέγονται cartridges. Αυτό το μέσο ονομάζεται memory card ή game card, όπως έχουμε συνηθίσει να το λέμε τα τελευταία χρόνια με τα DS, 3DS και φυσικά με το PS Vita. Ίσως να ξεχάσουμε τις κλασσικές retail συσκευασίες και να έχουμε την πρώτη κονσόλα που θα έχει μόνο ψηφιακό περιεχόμενο. Αυτό δεν είναι το ζητούμενο όμως. Εγώ προσωπικά θέλω να μάθω το τι χωρητικότητα θα έχει το σύστημα και φυσικά πως αυτή θα επεκτείνεται ώστε να μην έχουμε τα τράβαλα που είχαμε με το Wii U. Το θετικό στην όλη υπόθεση είναι ότι το Switch θα είναι η μια κονσόλα που δε θα χρησιμοποιεί κάποιο optical drive όπου πιστεύω αυτό και μόνο αυτό είναι αρκετό για να κρατήσει την τιμή της σε φυσιολογικά επίπεδα. 

nintendo_switch_unveil_feature_news_image_13

– Καλά είναι λογική τιμή τα 399.99€; 

Καλά και ποιος σας είπε εσάς ότι θα κοστίζει τόσο; Ένα email στο inbox σας ενός εκ των μεγαλύτερων καταστημάτων στην χώρα μας που άλλαξε δύο φορές την τιμή του; ΝΕ ΤΙ; Απλά έκανε μια εκτίμηση στην τιμή του. Οπότε ίδωμεν, μέχρι να σκάσει άρθρο από το newgame.gr με τίτλο “Ανακοινώθηκε η τιμή του Nintendo Switch”. 

– Εταιρίες που θα το στηρίξουν.

Λίγο αργότερα από την επίσημη ανακοίνωση του Switch, η Nintedo έδωσε στην δημοσιότητα μια εικόνα που παρουσιάζει όλες τις εταιρίες που θα στηρίξουν με τα project τους την νέα της προσπάθεια. Αυτό που με παραξένευσε αρκετά είναι ότι ορισμένοι τίτλοι που μας παρουσίασε δεν έχουν καν επιβεβαιώθει, οι εταιρίες ανάπτυξης τους δεν έκαναν κανένα ουσιώδες σχόλιο για να διαλευκάνουν το θέμα εκτός το ότι θα ήταν χαρά τους να συνεργαστούν με την Nintendo. Και τέλος, γιατί η ανάλυση του NBA2K17 ήταν τόσο χαμηλής ποιότητας που δεν άγγιζε καν τις αντίστοιχες των PS4 και Xbox One; Και κάπου εδώ μαθαίνω από τον φίλο μου το “Google” ότι ο τίτλος κυκλοφορεί και για iOS συσκευές, οπότε κάτι βρωμάει εδώ…

Nintendo Switch

Τα ερωτήματα λοιπόν που γεννήθηκαν με την ανακοίνωση του Nintendo Switch είναι πραγματικά αμέτρητα και εγώ σας μετέφερα ορισμένα που με ταλανίζουν αυτές τις τρεις μέρες. Ελπίζω σύντομα η Nintendo να διαλευκάνει το όλο θέμα και να δώσει τις απαντήσεις που θέλει και δικαιούται να μάθει ο κόσμος. Οπότε καλός ο ενθουσιασμός δε λέω, γιατί μιλάμε για μια νέα κονσόλα μιας εκ των σημαντικότερων εταιριών του χώρου, αλλά καλό θα ήταν να επικρατήσει η λογική και να περιμένουμε λίγο.

Εσάς πως σας φάνηκε το Nintendo Switch σύμφωνα με όσα μάθαμε από το trailer και τι ερωτήματα  σας έχουν γεννηθεί; Πείτε το μας στα σχόλια που ακολουθούν.  

Related posts

Επετειακός διαγωνισμός

Άκης Μαύρος

Το Cave Story+ έρχεται στο Switch

Σεπτέμβριο κυκλοφορεί το Dragon Ball Xenoverse 2 για το Switch

3 comments

Siderokefalos 24/10/2016 at 11:45

χααχχα εκει οπου ο βασιλιας παει μονος του!!! εγραψες παλι ρε κερατα! παντος αξια τα ερωτηματα αυτα…. παντα η νιντεντο προσπαθουσε να στοχευσει στον τομεα ψυχαγωγια πρωτα και μετα γραφικα… οπως εγινε και με το wii καποτε που απο οτι θυμαμαι ηταν πρωτο σε πωλησεις για αρκετο καιρο πανω απο xbox 360 και ps3!!! τρομακτικο μπαμ…αναμενουμε περισσοτερες πληροφοριες!

Άκης Μαύρος 24/10/2016 at 22:26

Το θέμα είναι ο τομέας ψυχαγωγία να μην ειναι μόνο από Super Mario και γενικά χιλιοπαιγμένα παιχνίδια αλλά να δούμε και κάτι νέο , αν ειναι και αποκλειστικό, από άλλες εταιρίες.

Marilena 03/01/2017 at 01:51

Πολύ κατατοπιστικό άρθρο!ευχαριστούμε!!’

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Login

Do not have an account ? Register here
X

Register